Thursday, 28 April 2011

sahabat alahai sahabat.....

As-Salam semua....
semoga sihat-sihat sahaja...
mengikut tajuk post kat atas tu....sepertinya atekk! akan menceritakan tentang sahabat...
hmmm....cm bosan jek bunyinya.....
nak tau kenapa atekk! selalu cerita pasal sahabat kat blog nie....
sebab hidup atekk! kat UTHM nie cuma ade sahabat je...
keluarga kat rumah....so sahabat je la tempat bermanja...hahahaha...manja la sangat...
atekk! nak cerita tentang kata-kata orang tentang sahabat suka senang di cari...sahabat sedih sukar ditemui...
hahahaha....memang pon...sape nak kawan ngan orang sedih....nnti kita pon ikot sedih...
hahaha...gurau jep....
sebenarnya itula hakikat hidup kat dunia nie.....
atekk! senang sekali sebab ade sahabat yang sentiasa disisi atekk! baik ketika senang mahupon susah...
mereka ialah La-Tahzan,qutai,qai,sol dan aiem....
mostly qutai.....
walaupom die sangat berahsia..tapi die paham atekk!...sentiasa buat atekk! gembira walaupon ngah stress nak final nie....die faham atekk! nie yang takde kawan....so die sentiasa teman kan atekk!
TERIMA KASIH QUTAIBAH ABDUL AZZIZ...
gambar mase pg Parit Raja

to all of you yang pernah jd listener atekk! atekk ucapkan terima kasih....

selain dari dieorang atekk! pon ade gak listener kat 'TF'.....iaitu biha,tasha,asreen,fatin.....
dieorang sangat sabar ngan atekk!.....
sentiasa mendengar apa yang atekk! nak cakap.....
terima kasih you all....
atekk! ingat semua nie sampai bile2....
asreen ngan nabihah
tasha n fatin....

Tuesday, 26 April 2011

kenapa hati ini sebak.......

As-Salam semua....
Alhamdullillah bersyukur atekk! kehadrat Allah kerana dengan belas kasihannya...
maka atekk! masih hidup pada hari ini...
atekk! nak cerita pasal hari-hari akhir atekk! kat sini...
sedih,pilu,sebak,
atekk! nak cakap pasal kawan-kawan atekk! kat UTHM nie...
kekawan nak tahu tak...atekk! nie sebenarnya manusia yang takde kawan kat dunia...
hidup atekk! hanya ada keluarga atekk! je...
sedih hidup tanpa kawan....
atekk! nie seorang yang pemalu....
so dari kecik sampai sekarang atekk! memang takde kawan rapat...
atekk! rase kawan atekk! yang paling best ialah kat UTHM nie...
especially deQ_bunK n rafik....
atekk! appreciate dieorang betul2 tau kekawan...
da macam adik-beradik la katakan...
atekk! sanggup la tido kat lantai kat bilik deq_bunk sebab nak cari kawan....
atekk! bukan sesuka nak tido kat bilik orang tu...
sebenarnya atekk! nak cari kawan yang boleh di buat teman...
kalau tido kat bilik sendiri lg tak best...sebab tido sesorang...bosan...
roomates atekk! bukan selalu balik bilik....
so atekk! amek keputusan untuk tido kat sane....
walaupun bersakit-sakitan badan...
atas alasan nak cari kawan tido dan bebual...
sebabtula...bila deq-bunk n rafik berdiam diri....atekk rase atekk! tak tentu hala....
atekk suka kawan yang sentiasa bercakap dan bertanya...
sebab atekk! akan rase hidup atekk! meriah....
atekk! suka kawan ngan duaorang nie....
atekk! harap dieorang pon same...suka kawan ngan atekk!...
tapi...beberapa hari lalu...
atekk! rase mereka tak semesra seperti dahulu ngan atekk!!
terutamanya deq-bunk...
orang tanye sepatah die jawab sepatah....
kenapa ya kekawan???
atekk! da mula rase tak tenteram nie....
sebab dieorang je la tempat atekk! nak menumpang kasih sahabat kat UTHM nie....
apakah atekk! ade wat salah ngan dieorang....
atekk! takde sesiapa kat UTHM nie....
sedih seribu kali sedih....
atekk! tau....atekk! tak sesempurna seperti manusia lain...
tapi atekk! ingin kawan rapat..
yang boleh jadi tempat atekk! meluahkan perasaan,berkongsi masalah,bergurau senda...
tapi atekk! macam tak jumpa lg....
kadangkala...timbul rase cemburu dalam diri apabila atekk! melihat kemesraan antara sol dan aiem,deq-bunk dan rafik,qutai dan qai,
dieorang semua teman rapat....
tapi atekk! takde....
orang kate atekk! cemburu...
memang atekk! cemburu....
atekk! takpernah ade kawan rapat macam dieorang ade...
manusia mane pon akan ade rase cemburu...
walaupon itu hanya sahabat..
tapi atekk! takde...
atekk! menginginkan seorang sahabat sejati seperti Abu Bakar As-Sidiq..
atekk! bukan mencari seorang kawan yang sanggup mati sebab atekk!...
cukup seorang teman yang sanggup layan kerenah atekk!..dengar atekk!.....terima atekk!...
atekk! nie simple person...
apa pun...terima kasih kawan-kawan ku di UTHM...

Sunday, 24 April 2011

as-salam semua.......
atekk!! rase sangat bosan.....
bosan...
bosan...
bosan.....
bosan....

Thursday, 21 April 2011

sUaRa DaLaM rInTiHaN...

As-Salam semua.....
Al-Hamdullillah atekk! panjatkan kesyukuran kepada Tuhan Yang Maha Esa...
kerana dengan limpah dan kurnia-Nya...maka masih atekk! menghirup udara yang diberikan kepada
sekalian manusia...
pada malam ini cuaca begitu sejuk sekali, bagai malam hawa di kawasan pergunungan, barangkali cuaca ingin hujan. perasaan atekk! malam ini sangat pelik, atekk! rasa seperti ada sesuatu yang tidak kene.hmm....entahlah....atekk! rase tidak senang hati, bercampur takut.atekk! pon tak tau kenapa ada perasaan semacam itu...
kemudian atekk! berfikir...bermuhasabah diri di hadapan laptop ini....
inilah apa yang atekk! ingin perkatakan..
:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:
atekk! rase seperti serba tak kene..
atekk! rasa seperti atekk! tak berguna disisinya...
atekk! ini hanya menyusahkannya sahaja...
dia hanya terpaksa menerima atekk!
atekk! rase atekk! tak layak untuknya..
atekk! tau...
atekk! hanyalah insan hina yang menumpang dikalangannya..
atekk! tau atekk! bukan salah seorang yang dimahukannya...
yang hadir secara tiba-tiba..
walaupun kadangkala tingkahlaku manis menuturi hidup nya..
yang bisa menjernihkan hati atekk!...
kadangkala..
atekk! rase atekk! tak patut berada di sisinya...
atekk! hilang keyakinan apabila di sisinya....
kerana atekk! tidak sehebatnya 
dan tidak sesempurnanya..
atekk! sedar kekurangan pada diri atekk!..
apa salah atekk!..
apa dosa atekk!
atek hanya ingin bersamanya.....
walaupun tuk seketika...
dalam detik yang terhad....
itulah apa yang atekk! pikirkan setelah muhasabah diri....
atekk! tak tau apa yang perlu atekk! lakukan.
Ya-Allah...daku bermohon keampunanmu Ya-Allah...
Engkau tunjukkanlah jalan lurus kepada ku....
kau berilah petunjuk kepada ku.... 
selamatkanlah aku dari segala bahaya
dan gangguan syaitan.
atekk! tidak pernah meminta segalanya jadi begini.
Allah lah yang tentukanya..

Wednesday, 20 April 2011

Tuesday, 19 April 2011

aku @ UTHM....

-As-SalaM -
semua....
hari nie atekk! rase sedih sikit....sebab...atekk! da mula merasakan bahang perpisahan antara atekk! ngan kekawan.....
sedih....sedih....sedih....
di samping ngah pening memikirkan exam final yang akan muncul tak lama lagi...
benarlah kata-kata orang bahawa...setiap yang bermula pasti akan berakhir....
setiap yang bertemu akan berpisah....
tapi...
atekk! rase seperti baru semalam daftar masuk dalam program nie...
seperti baru semalam baru masuk ke bilik asrama...
seperti baru semalam kenal dengan rafiq dan deq_bunK....
seperti baru semalam berkenalan dengan rakan-rakan...
seperti baru semalam segalanya berlaku...
Ya-Allah..aku rasa seperti di tipu oleh masa...
mengapa atekk! rase sekejap sangat jumpa ngan keluarga La-Tahzan...dan kekawan...
atekk! rasa atekk! tak pernah jumpa adik-beradik angkat sebaik deq_bunk..dan rafik...
atekk! rase atekk! tak pernah jumpa rakan sebaik qaiyum,qutai,ayiem,sol.didi,amir...
mereka semua sahabat agung atekk!...
inilah lumrah manusia...kadangkala bergembira..kadangkala bersedih....
langit tak selalunya cerah....
atekk! harap selepas nie...sahabat atekk! akan sentiasa ingat akan atekk! dan kenangan yang telah dibina bersama di UTHM selama 4 bulan berlalu.....
kadangkala...atekk! bertanya kepada diri atekk!...adakah  persahabatan ini sebuah persahabatan sejati....??
mampukah ia bertahan???
dan tahap mana ia berkekalan..??
untuk pengetahuan semua...atekk! nie seorang yang sukar berkawan...kerana perasaan malu yang menebal...
sebab tu bila atekk! dapat kawan yang baik...atekk! rase mereka sebagai satu anugerah tuhan yang sangat bernilai...sebagai penyeri hidup di dunia ini...
atekk! sangat menghargai kawan atekk!...
sebab atekk! tak pernah ada sahabat sebaik mereka.....
kepada sahabat2 atekk!...atekk! ucapkan selamat maju jaya...and atekk! sentiasa mention korang dalam doa' atekk!.....
semoga kita mengapai kejayaan bersama...
-WassalaM-



Sunday, 17 April 2011

aku dan La-Tahzan..............

AS-SALAM semua.....
atekk! rase gembira sangat kerana...semalam amri@dek_Bunk...ikot atekk! balik rumah......best sangat....mula2 ....pagi tu....atekk! bangun solat subuh....mase tu rase da tak best da sebab nak balik takde kawan..huhuhuhu.....
atekk! pon bangun ar...mandi siap-siap....pack barang....pastu baring kat katil sambil tengok dek-bunk tido.....hahahahaha.....kelakor gile tengok orang tido...tak caye...cube try....hahahahaha
pastu....deq-bunk pon terjaga dari tidur....dia tanya atekk!....
"ko da nak bali ea...???"
atekk!pon cakap ar...
"a'ah....jom ar am ikot aku...."
pastu die bangun dan terus mandi dalam keadaan menggelabah....hahaha....sian atekk! tengok....hahaha
pastu mama atekk! call cakap die da sampai...so atekk! pon panggil deq-bunk kat bilik air suroh cepat.....
"am!!!!!!....cepat!!!!"
die dengan tergabah-gabahnya....masuk bilik tukar baju...be4 that...die halau atekk! kuar...hahahaha....
da siap tu....atekk! masok bilik die...tengok die ngah siap2....lom packing barang lg.....so atekk! tolong ar die packing barang,....da siap tu...turun lah dua putra raja dari kayangan TSN....hahahaha
tengok2......papa bawak kerete kebun die....alamak....harap2 deq-bunk tak kesah.....hahaha....sebenarnya...mama n papa baru balik belanja barang kedai....dieorang nak cepat sebab nak ziarah sedara atekk! meninggal kat kota tinggi.......so tu yg dieorang in rush tu.....

kat dalam kereta...papa wat lawak je...so kiteorang tukang ketawa....hahahahahahaha...
beberapa minit perjalanan...akhirnya kiteorang pon sampai kat istana atekk!.....kat
NO33.kampung parit baru, parit raja....hahahaha....dekat je.....
pastu atekk! pon tunjukkan bilik deq-bunk......
pas semua ok....kiteorang pon melantak la nasi lemak yang mama beli...(sory la am tak sempat buat....mama sentiasa busy...).....atekk! pon buat kan la air milo yang special....khas untuk deq-bunk yang di sayangi....actualy....atekk! nie tak reti wat air milo....sebbab jarang buat...kerana atekk! tak suka minum milo...nnti cepat b***k.......hahahaha
pastu....start ar scene bosan....deq-bunk cm biase ar...die online ngan muka buku...ade broadband kowt~~~....
pastu atekk! pon cakap kat deq-bunk
"...wat la cm rumah sendiri...."
atekk! tak kesah pon....hahaha...
die pon ape lg...wat la cm rumah sendiri....hemmm...entahla...atekk! pon tak tau kalau deq-bunk kat rumah cm mane......cm tu kowt~~~
hahahahahaaa,......
mama and papa pegi ziarah ngan maktok n pakngah....
sidik pg skola ajar budak zapin...
hoik plak...merayau ke mana ntah....
kalau takde deq-bunk takde...pasti bosan tahap hantu punye.....hahaha
so kiteorang pon berbual-bual sambil bergurau2 cm biase....tetiba dalam diam atekk! teringatkan kat
adeq rafik....kalau die ade kan best....
mase die datang ari tu...tak sempat buat pape pon....
sebab tuk ude wat majlis....so my mom and dad are get quite busy.....
kesian adiq rafik.....
after berbual...and tido jap....
azwa pon stat masak ape yg ade.....
buka periuk ade nasi semalam...kat peti plak...ade sambal tumis semalam....so... ape lg...masak la nasi goreng dalam keadaan lalok dan sengal.....

da siap atekk! pon makan la nasi tu....
pastu deq-bunk nampak...die cakap nasi tu cm tak sedap je....
pergh!!!
sabo je kan.....sebenarnya nasi goreng tu  memang tak sedap pon....
deq-bunk pon ape lg....ikot makan....hahahahahaha
die cakap tak sedap.....
sedih malaysia.....
tak pe tak kesah pon......dah memang tak sedap...nak wat cm ne....hahahaha...
pastu....hari pon hujan dengan lebatnya....
maka takleh ar wat pape....kat dalam rumah je....bile deq-bunk...penat online...die pon start tido....atekk! pon bosan.....
erk~erk~erk~
petang skit...hujan pon reda...atek! pon capai moto kesayangan ....(EX5)....ajak deq-bunk jalan-jalan tengok kampung...sampai kampung sebelah-menyeblah kiteorang teroka....hahahaha...dari sawit sampai nanas...dari tanah laterit sampai gambut....habis kiteorang serang....
bile hujan start lebat balik kiteorg pon balik....
petang tu...pas siap-siap kiteorang pon pg surau...sbb malam tu ade majlis ape pon atekk! tak tau....
atekk! pon cm biase la sampai and terus azan maghrib....
dah siap solat maghrib....kiteorang wat solat hajat...program khas malam tu...
pas solat isyak...kiteorang pon start makan....malam tu kiteorang maka
mee hoon goreng,
ikan bakar,
kentang goreng.
kuih-muih,.....
walamak.....sedap gile...da puas makan.
kiteorang balik la rumah...sebab da plan nak pegi makan roti canai...ngan kari kaki ayam...
b4 that..rumah atekk! di serang oleh sejenis semut yang pandai terbang....atekk! pon tak tau name die ape......so atekk! pon buat la perangkap untuk menatang tu....
sayang seribu kali sayang....cuma 4 ekor je yang mati.....huh!!!!
da abis wat perangkap....
..atekk! and deq-bunk.....pon pg minum kat warong....makan roti canai ngan teh tarik.....walamak......mengancam ah.......
sambil tu ade persembahan ghazal...pergh!!! ngantuk gile.....
balik....atekk! ngan deq-bunk pon bual-bual...sampai malam.....pastu tidur...
yang anginnya...deq-bunk bley tido dulu...die kate tak tido...pastu die leh tido dengan nyenyaknye.....
hai....atekk!pon ape lg....tido ar....hehehehehe
hari itu berlalu dengan penuh gembira....
..................................................................................................................................................
huh!!...pagi-pagi lagi da ade orang idopkan lampu....pastu deq-bunk pon mengejutkan la atekk!...yang sedang best tido nie.....untuk menunaikan solat subuh....
da siap solat subuh...atekk! masuk bilik tengok deq-bunk ngah online...hai...pepagi da online...
hahahahaha......
atekk! pon ape lg.....pegi la dapur...tolong mama masak sarapan...
pagi tu...dengan ke tidak sengajaan...mama masak mee hoon goreng persis seperti malam tadi kat surau.....hahaha...selain tu...ade la jugak roti canai,ngan roti putih....+ + + air teh panas....
itu je yang mama sempat sediakan untuk deq-bunk...sory ea.....hehehe
pas makan kiteorang pon mandi...siap-siap....mama n papa tak de dieorang pegi hantar maktok balik....sidik ngan hoik...cm biase la menghilangkan diri....
so atekk! la yang kene jaga kedai...huh!!!
pastu kiteorang pon....amek la motor kesayangan...rancangannye nak pegi rumah sol.....
maka atekk! pon bawak la deq-bunk pegi rumah sol.....
sampai kat sana...deq-buk...terus bagi salam...
"assalamualaikumm!!!!!..........sol!!!!!"atekk! pon nak ketawa bile dengae die cakap cm tu...
"jangan pangil sol....adik beradik die semua ade nama sol....nnti semua keluar"
hahahahahahaha..............
sol pon keluar...muka baru bangun tido kowt~~~......
hahahahaha.........pas beberapa ketika kat rumah sol...kiteorang pon chow! ar......rancangan seterusnya ialah...nak tengok sekolah atekk! yang tercinta....so pegi je lar....pastu entah unintended...tetiba leh sampai ke pekan Rengit......huih.....terkejut gak ar....tanpa persediaan yang rapi....di tambah dengan moto yang gaya mat rempit.....pergh...madah......kiteorang pon jalan-jalan kat Rengit.....masa tu atekk! yang bawak motor....so tau la siket2...jalan kat rengit...hahaha....

tetiba.......
kiteorang nampak polis wat roadblock...kat tengah pekan...pergh...gile ah...dahla atekk! takde lesen...harapkan deq-bunk...lg la....takde....polis tu pon tengokkan je an....dengan muka yang suci dan tidak bersalah....kiteorang pon masuk la jalan alternatif untuk lari dari block...abis pasar rengit kiteorang redah......hahhahaha....kenangan nie takkan atekk! lupa sampai bile2.....harap2...deq-bunk pon same.....
pastu kiteorang pon rancang nak pegi makan soto kat Rengit....bile sampai...kedai lom bukak plak...barangkali tiada rezeki....so rancangan seterusnya...atekk! ajak la deq-bunk pegi rumah Ayahnda die....pastu die pon setuju setelah di pujuk beberapa karu nak kenal-kali....hahahaha...
sesampai nye di sana....(Parit Besar,Sri Ladang,rengit)....tup-tup...takde orang da......
dengan hati yang sedih..
"meng_ _ _ _ k _ _ g"
 ...dari Parit Raja...sampai Rengit....huhuhu....da takde orang nak wat cm ne.....baru nak kenal-kenal ngan ayahnda deq-bunk.....
pastu melihat perjalanan yang begitu jauh.....motor pon dah serak...kene bagi minum....pastu...kiteorang pon balik.....mase balik nie deq-bunk yang bawak motor.....so rehat la jap....mase pejalanan balik...kiteorang jumpe awek kat jalan....ape lg...kejar ar..terlepas....pastu atekk! tunjukkan la rumah Intan budak seksyen 3.....pastu kiteorang rancang nak bakar otak-otak ikan....so pegi la kat kilang otak2 tu......beli 50 batang...pergh!!!.tak mcm zombi plak......makan otak-otak banyak gitu.....hahahahahaha
pastu atekk! tunjukkan la rumah Aini Jumain.....and terus balik...lalu jalan kebun.....hahaha
bile sampai rumah....mama dah balik...ngah masak meal tengahari.....papa da pegi keje....makhluk dua orang tu (sidik ngan hoik)......da merayau....
deq-bunk baca paper....n atekk! tolong mama masak...
scene seterusnya ialah membakar otak-otak.......
mula2 atekk!! try cara atekk! hidupkan bara...tak hidup sebab kayu basah...
pastu deq-bunk...dengan bangganya mengunakan cara die....pakai arang...sama jugak....
then pakai cara dua-dua....baru hidup....huh...time tu badan dah berpeluh da....hati da terbakar da sebab melihat api yang tak mahu hidup...setelah bara tersedia....bermulalah aktiviti bakar-membakar....

macam-macam yang terjadi.....ade yang hangus(deq-bunk wat..) ....tak kurang juga yang elok(atekk! wat..) ....bakar satu makan dua.....cam nnti ade yg tak dapat je......hahahahahaha...
setelah otak-otak siap di bakar...kiteorang bakar ikan plak.....pastu jagung...sedap ah.....memang best.......
atekk! pon tak tau kenapa best sangat...mungkin sebab ade deq-bunk...kowt~~~ tu yang menambahkan keceriaan suasana .....

pastu kiteorang pon mandi n makan tengahari...
mama masak ayam masak kicap + gulai ikan merah ngan nanas + otak-otak + ikan bakar...air mama wat jus Nanas.....memang sedap.......atekk! pon tak tau ar cakap ape an....dah lame tak makan masakan mama.....

then kiteorang pon tengok ar budak-budak blajar zapin...sebenarnya atekk! yang ajar....
dahtu deq-bunk die pon tido....kesian tengok die tido...penat kowt~~~.....hemmm....dari kol 2 sampai kol 6 die sental tido.....dahsyat...
bile die bangun je....die tanya....
"kenapa tak kejut....."
da atekk! tengok die tido dengan penuh khusyuk dan tawadduk... tak sampai hati atekk! nak kejutkan.....
sebenarnya mama yang tak kasi kejut...hahaha.
pastu kiteorang pon pegi masjid.....huhu..selesai solat...kiteorang balik rumah...makan malam....memang best....tambahan pulak tengok deq-bunk makan dengan penuh semangat...memang best....pastu kiteorang pon tengok mentor....suara protege syarifah aini memang sedap.....hahahaha
then kiteorang pon siap-siap nak balik hostel.....sedih plak....harap-harap deq bunk nak datang lagi...ngan rafik skali.....hahahaha
k lah....tu je kisah aku dan la-tahzan...deq-bunk memang best....mama n papa suka sangat kat deq-bunk.....hahahahahaha
wassalam.


khairulazwa--->atekk!

AS-SALAM semua.......
alhamdullillah akhirnya khairulazwa dapat update blog azwa.....
hari nie.....azwa ingat nak tuka kata ganti nama azwa dalam blog nie.....
jika sebelum nie azwa guna nama azwa....lepas nie azwa akan guna nama
ATEKK!...
hahahahaha....bunyi cam pelik je...sebenarnya tak pelik pon...tu nama timangan azwa mase kecik dulu....
orang yang panggil nama atekk! tu ialah moyang lelaki atekk!...die selalu panggil name tu.....atekk! pon tak tau.....hehehehehe......biase la ....orang jawa kowt~~~.........hahaha.....
anyway.....i like that name.......hahahahaha....
jumpa lg ya,.......bye....

Thursday, 14 April 2011

OH TUHAN DENGARLAH RINTIHANKU........


Tuhan !
Engkau dengarlah rintihanku
Di waktu kesunyian malam
Engkau terimalah bisikanku
Di waktu keseorangan
Engkau kabulkanlah doaku
Walaupun aku tidak pandai memohon
Aku hamba-Mu yang hina ini
datang kepada-Mu di waktu kegelapan malam
memberitahu segala kesalahan
Memohon dengan rahmat-Mu
keampunan dan kemaafan
Aku datang kepada-Mu menyerah diri
dengan penuh penyesalan
dan dengan penuh kehinaan

Tuhan !
Sudah aku bersungguh-sungguh beramal
namun banyak cacat celanya
Bahkan ia dianggap derhaka
Ditambah lagi dengan dosa-dosa jawarihku
yang belum dapat aku tinggalkan,

Tuhan !
Sebenarnya aku tersiksa dengan dosa
Jiwaku tidak tenang dengan segala kesalahan
Kerana itulah aku datang mengadap-Mu
memohon keampunan
Ampunkanlah aku Tuhan !
Kalau Engkau tidak ampunkan
hidupku sudah tidak mempunyai
erti apa-apa lagi
Kaya pun tidak ada gunanya
apatah lagi miskin
Segala yang aku miliki sudah tidak ada nilanya
Seluruh hidupku sudah tidak berguna lagi

Wednesday, 13 April 2011

menghitung hari...

Bismillahirrahmanirrahim......
Pertamanya ingin sekali azwa beritahu kpd semua bahawa azwa dalam keadaan sedih yang amat sangat...rase seprti banyak perkara duka yang berlaku dalam hidup bertimpa-timpa.....anyway...life must be go on....hari nie azwa nak menceritakan serba sedikit tentang adik-beradik azwa kat UTHM....azwa kat sini ade seorang abang (sebaya larh....cuma lahir awal sikit je...).ngan seorang adik..(sebaya gak...lahir lambat sikit...).azwa yang tengah-tengah....walaupon azwa tak tau cmne nak jadi adik...hahahahaha....kat rumah azwa abang yang sulong...ermmm...


yang pertama ialah Abang azwa name dia Mohd.Shawari Amri bin Abdul Aziz..orang kat sini panggil die Am je......dia berusia 18 tahun...dan berasal dari Layang-Layang....die lahir pada 7/4/1993.....tak tau ar kat mane....hehehee......die seorang yang baik,peramah,dan bagi azwa die seorang yang manja.......walaupon die abang.apa yang istimewanya die nie....die seorang yang pandai,...ape yang azwa tak paham pasal subject kat UTHM nie, mesti tanya die.....apa yang azwa dapat rasakan...die ade masa depan yang cerah...insyaalallah....azwa akan sentiasa doakan.die juga seorang yang sentiasa ade mood....kekadang azwa pon tak paham kenapa sistem mood nie??......hay....takpe azwa tak kesah pon...sebab azwa pon same kekadang......am nie juga die seorang yang suka menonjol....minta perhatian...bg azwa itu normal.....sebab die kat rumah jd adik bongsu....kat sini je jd abang....heheee......kenapa azwa kate ia normal....sebab adik azwa kat rumah pon same.......antara lain yang azwa tau mengenai am nie. ermmmm......die suka menyanyi....,suka menari,suka kucing....suka bercakap(periang)....tu yang azwa suka kat die nie...die seorang yang periang...kekadang bile mood hantu die sampai die akan menjadi diam seribu bahasa....hish!!! menyampah betol....macam hidup ngan batu...senyap je.......tu yang rase nak sepak tu.....so kepada am azwa nasihatkan keep talking ok...hahahaha.......inilah orangnya......comel tak??????hahahahaha

kepada amri...azwa ucapkan selamat maju jaya....azwa akan doakan amri berjaya sampai bile-bile....
sayang ko sampai kiamat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yang seterusnya ialah adik azwa kat UTHM....name dia Rafiq Hazman Bin Roslan....azwa panggil die Adiq....walaupon die tak suka...hahahaha...azwa panggil die rafiq.....umur die 18 tahun....lahir pada 28/9/1993...kat mane ntah.....hahahahaha......die nie seorang yang pemalu....kat kelas diam je...paham ke tak paham ke diam je..................hay....die seorang yang sangat manja.....die nie anak sulong dalam keluarga die.....sangat bertanggungjawab terhadap adik-adiknya.....sebab he has lost his father.....die anak yatim....sedihnya.......sob-sob-sob............rafiq nie die suka main muzik...die meminati muzik...dan seorang yang sentimental.....die suka wat lawak....lawak-lawak comel .......hahahaha.....perkara lain yang azwa tahu ialah die dah ade couple.....namenye makcik...kowt~~~die selalu bergayut dalam bilik ngan tepi tangga....hay ape nak jadik budak nie....azwa tak kesah...asalkan hidup die bahagia.....apa yang azwa suka  kat die nie....die nie seorang yang manja....manja tak bererti gedik...hahahahaha....die seorang yang baik.pemalu,dan menghormati....kalau adiq nie....die tak pakai sistem mood....bagus.....hahahahaha...happy always.....kekadang pon tak bleh bla gak....orang ade masalah.stress....die happy je......hay adiq...adiq.....

kepada rafiq....azwa ucapkan selamat maju jaya....azwa akan sentiasa mendoakan rafik...sepanjang waktu...
sayang ko sampai kiamat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...