Wednesday, 15 June 2011

SELAMAT HARI BAPA...

AS-SALAM SEMUA...
ha hari nie atekk! nak story kat anda semua pasal ayahnda tercinta atekk! iaitu
EN.MHD SUMANDI DAYAT.
bersempena dengan hari bapa yang bakal menjelang tiba nie....
die ialah ayah atekk!....satu-satunya ayah atekk! kat dunia nie...
die nie seorang yang kelakar dan happening....
kekadang tu garang jugak bila kiteorang tiga beradik wat hal...especcially bab sembahyang ngan mengaji al-quran...sebenarnya bukan apa...die taknak nnty ade anak-anak die yang kurang didikan agama sebab die percaya segala masalah akhlak anak-anak masa ini adalah berpunca dari solat yang tidak lengkap dan sempurna.
sbb tu die akan menjadi sangat marah bile dapat tau kiteorang lambat solat....
ayahnda atekk nie juga seorang yang sangat penyabar....
penyabar tahap dewa la katekan....
arang wat pe pon die releks jewp....
and the bad history in his life is...
di suatu masa dahulu...die nie selalu di pinggirkan oleh rakan-rakan di kampung....sbb orang menggangap die nie just nothing.....but a few years befour he geeting married with my bonda....die da siapkan sebuah rumah untuk masa depan die n family die...time tu baru la org kampung pandang....die mencabar kekawan die yang selalu memandang rendah tetapi mereka hanya mengharap harta pusaka untuk hidup...
sekarang nie die hidup gembira tanpa banyak masalah...
something special about my dad is die nie seorang yang suka travel...dan romantik....
die akan pergi mana yang die suka ngan my mom...berdua dan bila seronok...die akan bawak anak-anak die pergi bersama pada masa yang lain...
die juga sentiasa mencuba benda baru....abis semua makanan dan restoran kat Batu Pahat ngan Kluang...semua die da try...kalau sedap die akan bawak family die dtg...
best kan ayahnda atekk!...
die nie seorang yang sangat romantik...
setiap minggu die akan bawak my mom pegi dating...ntah ke mana tak tau la...kekadang tu pg tengok wayang....
bile time ulangtahun perkahwinan dan birthday isteri die...die akan beli sejambak bunga ros untuk hadihkan kat my mom...

huhuhu....he is very romantik person.
apapun...atekk! sebagai anak sulung beliau akan cuba sedaya upaya untuk membanggakan diri die...dan membuatkan dia berasa puas dengan usaha die selama ini..
akhir sekali atekk! nak ucapkan 

SELAMAT HARI BAPA

buat ayahnda tecinta atekk! iaitu mhd sumandi dayat.
AYAHNDA DAN BONDA ATEKK!
GAMBAR RAYA 2009



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...