Saturday, 2 July 2011

kenangan lalu.....

as-salam semua...
hahaha....hary nie merupakan genap sebulan atekk! bergelar mahasiswa UTHM nie...
rase seperti tak percaya pon ade bile bergelar mahasiswa nie...
ye lah...dulu masa kecik2 tak teringat pon nak masuk UTHM nie...walaupon selalu nampak...sbb memang tak menyangka...bila time tadika tuh...bile cikgu tanye besar nak jadi ape...mesty pilihan jawapan yang keluar dari mulut ialah polis,guru.doktor....takde yg cakap nak jadi bio chemist kew...engineers kew...lawyer kew.....hahahaha....kanak-kanak memang begitu....

bile duduk kat asrama nie...mengimbau plak kenangan masa pra-diploma dulu....dulu masa pradiploma...memang best...ramai kawan....walaupon hanya 94 orang je...tapi time diploma nie...tak ramai kawan...walaupon student first year diploma sumenye 600 orang....
teringat masa pradip dulu...first day masuk tu perasaan bercampur baur.....takot.suka.sedih.risau....
tajut...sbb takpernah duduk asrama n takot tak boleh sesuaikan diri...
suka sbb dapat merasa sebagai student universty lebih awal dari orang lain
sedih sbb ....ermmm....entah lah....
risau sbb takot tak ada kawan...
setelah beberapa hari kat situ...orang first kenal ialah roomates atekk! 
mohd.adib akhmar bin mohd nazry.....dak muar..
second yang dikenali ialah....muhd fahmi yazid...dak muar gak...
third ialah rafiq hazman bin roslan....adik atekk!...
time tu memang suka la kan kenal kawan baru...sbb atekk! nie manusia yang pemalu...dan tak reti berkenalan...passive la senang cerita....orang ke empat ialah amir azizi bin kasin...
dan setelah itu...tu je lah yang di kenali.....
then...selepas seminggu...baru la kenal deQ bunk...aka...amri aziz......then kenal ngan qaiyum...then ayiem...then ramai.la.....but not my best friend atekk!.....time tu tak kenal die lg....sbb time tu die still poyo kowt~~~.....hahahahaha...(just joke)...time tu die jarang nampak...even bilik die depan bilik atekk!....first kenal die kat tasik kayak...time tu ngah kuar la ngan kekawan sume...memang cm poyo...rase tangan nie ringan je.....nak sepak.....hahahaha....a few month pass.....pelbagai pemgalaman suka dan duka di lalui bersama kekawan di UTHM....
apabila penghujung kian menjelma...time tu baru la atekk! rapat ngan muhd.qutaibah...best frend yang di katakan itu.....
time tu final da dekat...so atekk! banyak la belajar ngan die...sume keje wat sesama...hahaha...even pg dinner ngan org yang atekk! minat pon ngan die gak.....hahaha....masa afew day last pra-dip memang best,,,siap kongsi katil,,sbb malas nak balik bilik.....malam tengok movie....memacam cerita kiteorang beli kat kedai cd...dari cerita kelakar,,,sampai cerita hantooo.....
memang best.......takkan lupa kenangan dalam ingatan selagi nyawa di kandung badan......









No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...