Thursday, 29 November 2012

preparation to the death day!

 Assalamualaikum and salam sejahtera,

Alhamdulillah... With the god mercy, i'm still alive till today...
and i'm still can have my usual daily life..
thanks for the Allah..

okehh... today syafiq gonna talk and discuss also give my opinion bout our day in the promised.
our due date... our death day.


death is one of the day which very important in our life. that why everybody especially Muslims are always be remind to make the preparation bout their supply to face the moment which that time no one would can help you, even you wife...your son... and your family. all of them only can wait and see you in pathetic face and crying.

its the time when you would see what has been hide from you before these, its called Hijab. that time you can see the one that you loves more, you would see Malaikat and the syaitan. also some riwayat says that you also can see where the place when you death (heaven or the hell)


i'm not intend to give all of you free sermon but lets we think it together, 

is that all of us are ready to face it, to see the God which create us from the beginning.
is it our day of regret, even everything is no more longer.

and can you imagine the first night inside the grave... hhuhuuuh... if syafiq imagine these thing... absolutely i'm gonna faint ... seriously... coz i'm very scared of it..

the others part is... it it possible for us to answer all the Mungkar and Nangkir Question??... believe me... the azab kubur is right!..  and its has been describe on Hadith Rasulullah s.a.w... 

so lets we make the preparation start from now,
first try to find our companion when we there, thats is Al-Quran... try to be nice with it...
second... make a lot's of charity...
next make a lot of knowledge which the others would get the benefits from it,
last...  teach our son to always pray for us... coz
only 3 things which gonna we have when we dead..is charity, knowledge that give benefits to others, and the prayer from the soleh son.. like the prophet Muhammad said:
\
Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w. bersabda: "Apabila seorang manusia mati, putuslah (tulisan pahala) amalan (setakat itu) Kecuali tiga perkara (yang akan berlanjutan tulisan pahalanya) iaitu sedekah jariah atau ilmu memberi kepada yang faedah orang lain atau anak yang soleh yang berdoa untuknya."

(Hadith Sahih - Riwayat Imam Ahmad)

hope with these little post would make a big change and make a lot of benefit to others people.

thats All for now... Assalamualaikum.

Thursday, 22 November 2012

Istimewa : Hari Keputeraan Sultan Johor 2012.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah hari nie cuti... hahaha...
Cuti sempena Hari Keputeraan DYMM Sultan Johor Ke-54...


dan dari pada syafiq duk rumah saja2.... baik juga ikot rombongan Universiti ke majlis Jamuan Teh pada khamis petang...( pergi sebab makan free..... XD )

Majlis diadakan di Padang stadium Bandar Diraja Muar, so dekat je la ngan BP...
Majlis Yang di Hadiri oleh Tuanku Sultan ibrahim dan Raja Zarith sofiah dan semua kerabat diraja Johor dan orang2 Kenamaan negeri dan mayarakat sekitar Bandar Muar nie sangat meriah.
dengan makanan yang pelbagai jenis yg di sponsor oleh semua syarikat2 besar kat johor n malaysia.
lebih 30 buah gerai dan hampir 20 biji kek birthday sebesar kertas mahjung di sediakan oleh hotel2 ternama...
semuanya Untuk Rakyat makan dan rasa...
memang puas hati la makan... dari makanan tradisi orag johor mcm lontong...otak2... kuih2... sampai la KFC dan Pizza hut free...
memang rugi sapa tak datang...hahaha...(kalau datang pon belum tentu dapat... org ramai)

buah buahan...

my fevret one... otak-otak...

nie fevret gak... tapi tak kesampaian... huhuu...=(


majlis yang di serikan lagi dengan persembahan dari pancaragam Askar timbalan Setia Negeri or JMF dan pancaragam Polis Di-Raja Malaysia...dan persembahan tarian tradisional dari Yayasan Warisan Johor.

persembahan pancaragam PDRM... Oppa gangnam style... LOL..XD

persembahan artis... ROY... yg nyanyi lagu satu malaysia tuh.,. haaa...

sangat seronok bagi syafiq utk join majlis mcm nie adalah untuk melihat gelagat manusia.,...( hobi saya... lihat pattern manusia...)..
dalam majlis yg serba mewah ngan makanan dan sebagainya apa yang syafiq dapat lihat sikap orang kita iaitu org Malaysia ialah pengotor... apa yg syafiq dapat lihat ialah mereka akan makan dan tak buang sampah dalam tong sampah...then tinggal je atas kerusi atau meja... pastu pergi duduk tempat lain dan buat bende yg sama...kesannya org lain nak duduk dah susah...=( 

other than that.... ade juga manusia yang ada penyakit TAMAK!..
nampak makanan banyak terus nak ambil banyak2... siap tapaw dalam pelastik...sedangkan org ramai masih beratur panjang tunggu turn... apakah??... dan kebanyakkan yg buat bende nie adalah makcik2...( tunjuk contoh elok sikitla kat anak2....).. kesannya org laen tak dapat nak rasa makanan tu...
bende tu kalau makan kat situ pon dah cukup... tak perlu la bawak balik sampai ber beg2... APTB...
 dan ade plak yang kaki membazir... ambil banyak2,... ikot nafsu... bila makan sikit tak sedap... buang dan tinggal je atas meja....( yg nie wajib hukum sula...).kesannay majlis jadi kotor dan tak selesa..

apa pon majlis berlangsung penuh gilang2 gemilang... dan akan berterusan hingga hari Ahad 26hb 11 2012. dengan istiadat pemahsyuran Muar sebagai Bandar Di Raja.

snap2 dalam majlis...
ketibaan Tunku Mahkota Johor.

ketibaan Tunku Temenggung Johor.

Ketibaan Tuanku Sultan Johor dan Raja Zarith Sofiah..mereka sangat ramah dan spotting.

TMJ beramah mesra dengan rakyat... XD

Bendera Peribadi DYMM Sultan Johor.

abang besar bandar Muar nie... haha.. Hafiz Othman.. thanks dude coz sanggup turun teman aq kat Muo... haha... 

harley Davidson Johore Royal Police Escort ..

trying to snap picture of Tunku Aminah... but... damn failed... she was so gorgeous and beautiful!.. >_<

picture of Tunku Abdul Jalil... one of the sultan son.. sangat macho... ( top 5 jejaka idaman Malaysia)

tu je lah serba sedikit perkongsian syafiq pasal majlis nie...

Ucapan kepada DYMM Tuanku Sultan Johor :

Merafak Sembah kebawah Duli Tuanku Sultan Johor
atas Hari Keputeraan ke-54
Semoga Panjang Umur dan Sihat sentiasa dan dapat memerintah Negeri Johor dengan Adil dan Saksama
Allah Peliharakan Sultan
Kepada Allah Berserah

Assalamualaikum... =D









Monday, 19 November 2012

Rangkuman Cuti semester...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah... sedar tak sedar.... kini cuti semester syafiq dah pon tamat dan tibalah masanya untuk berhadapan dengan semester baru hari nie... =D 
harap sahabat dan kawan2 semua sihat wal'afiat lah ek!..

okehh...syafiq pon taktau nak mula cemana...sbb terlalu banyak aktiviti yang syafiq lakukan sepanjang cuti nie... tak tau nak mula kat mana... okehh... we follow the flow la ek!.

minggu pertama cuti syafiq di habiskan masa di Perlis... sbb memang dah planned nak pergi perlis utk jenguk nenda dan pakcik2 kat sana... Alhamdulillah tercapai... menghabiskan masa lebih kurang 12 jam dalam bas.. mmg penat gila.. but lepas sampai sana hilang terus rasa penat..

kat perlis tu mmg banyak la yang syafiq buat kat sana... antaranya melawat Universiti Utara Malaysia UUM.. memang Awesome la uum tapi... macam tak minat la nak kerja or study sana... hehe.. selain tu adagak syafiq pergi Langkawi.. balik hari je... pergi naik cable car.. makan kat tepi pantai.. lepak2 kat tepi laut... mmg seronok la.. apepon sempatla syafiq beli chocolate sebagai buah tangan... aktiviti laen kat perlis cuma jalan2 round2 perlis ja lah.. lepak2 kat tepi laut jeti kuala perlis dengan kawan syafiq... ariff zahri #acik .. then pergi la buat memacam kat sana... senang cakap semua aktiviti wajib kat perlis syafiq dah laksanankan... termasuklah mandi air terjun...tuh mmg wajib la buat kat sana... hehe..
apepon thanks la kepada nenda syafiq sebab wat BBQ special utk syafiq.. kepada my uncle sbb sponsor pergi langkawi and makan-makan, then kepada ariff zahri and family sbb bawak jalan2 kat kola and jemput datang makan laksa kat rumah... haha... =D






            



























*klik pada gambar untuk melihat gambar bersaiz besar
.............................................................................................................................................

habis cerita kat perlis, balik la ke johor negeri tercinta nie...
macam biaselah... kalau cuti syafiq memang takleh duk diam kat rumah... rasa macam org gila kalau duk rumah je... so macam2 la aktiviti yg syafiq join kat Universiti...
memandangkan UTHM akan mengadakan Majlis Konvokesyen Ke-12, so syafiq pon join la memacam aktiviti masa majlis nie berlangsung.
ade 3 event yang syafiq kene bagi komitmen dan ketiga-tiganya dalam waktu yang sama...=O
rasa nak kene belah tiga bahagian pon boleh... haa... penat memang tak terkata...
pertama ialah jadi pemain muzik Gamelan untuk istiadat Konvokesyen... emm rasa excited and bangga dapat main muzik iringan untuk graduation senior2 plus ade TMJ plak.. waa.. bertambah la excitednye.. =D 

dalam masa yang sama... syafiq gak jadi crew untuk Pertandingan Mewarna kanak2 untuk pesta konvokesyen dan Karnival kerjaya Jobs Malaysia. sebagai bendahari... duit beribu2 dalam tangan dan segala kertas resit dan cash bil dalam tangan... memang berserabot kepala otak... 

dalam kesibukkan tu,.. sempat gakla luang masa ngan sahabat baik syafiq... haha... saper lagi kalau bukan Fadir... lepaking dengan die kat pesta konvo... and makan kat kedai super mahal gila.. (teh o ngan teh o ais = RM 4.00 ...o.O )
tapi ape pon enjoy la gak... haha... 
pertandingan mewarna memang sangat menggalakkan dan sangat berjaya walaupon hujan...( ade plak mak ayah yg memberontak sbb penyertaan penuh...anak die rilex je.. adoi....)
selepas segalanya selesai... diadakan la majlis Malam Aprisiasi bagi meraikan semua crew2 yg telah bertungkus lumus menjayakan program2 tadi...majlis di adakan di MK cafe n bistro ini sangat meriah walaupon tak ramai yang dapat hadir..


..................................................................................................................................................

cuti yang selebihnya syafiq hanyalah duk rumah dan habiskan masa dengan adik-adik dan keluarga...then adela buat aktiviti sikit2 kat kampung... well dah duk kampung kene wat cara orang kampung rite... hehe
apa pon cuti sem kali nie syafiq dapat manfaatkan sepenuhnya... Alhamdulillah... 
cuma beberapa perkara yang agak terkilan la mcm tak dapat jumpa sahabat2 baik syafiq like Qutaibah... even die cuti... same goes to Asreen... selamat ade fadir... tu pon kejap je... tak sempat nak belanja die makan.. haha... takpe la guys... nextime we will have much or time..

hope cuti2 yang akan datang syafiq dapat penuhkan dengan banyak lagi aktiviti bermanfaat... =D

 rasanya tu je lah dulu kisah atau perkongsian syafiq buat masa nie... nnty syafiq tulis lagi ek!.. 
k Assalamualaikum.





Monday, 29 October 2012

Cuti semester : Majlis Reunion Sekolah rendah kali-1



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. =D
dan
Salam Aidiladha buat semua!!..
maaf zahir dan batin... =D 


hope semua dalam keadaan sihat sejahtera dan gembira selaloo... =D (mohon senyum sikit)
okehh... Alhamdulillah ,..setelah beberapa ketika takleh nak update blog... akhirnya berjaya juga update... walaupon dalam keadaan kesibukkan... (sbb aq mmg kaki sibuk)

okehh...straight to the point...
pada beberapa hari lepas.... Rakan2 Kelas syafiq ada mengadakan majlis Perjumpaan semual...A.K.A Reunion untuk semua pelajar2 Sekolah Kebangsaan Seri Puleh tahun 2000-2005. batch syafiq la... 
majlis diadakan pada hari sabtu 27hb 2012 bersamaan hari raya haji ke-2...
bertempat di Homestay Anita, (depan rumah syafiq je sebenarnya...)

majlis yg di hadiri oleh semua rakan2 satu batch syafiq masa darjah 6 sekolah dulu... dalam 30 ekor ada la yg datang... bhaha..
majlis mmg meriah dengan hilai tawa..(cm pontianak plk.=/ ) dan senda gurau...dan kepada2 kaki bahan org... nie la masanya mereka membahan kawan2 sekelas yg tak berjumpa selama 7 tahun.

majlis nie kita wat santai2 je...takda lah formal2 event... ucapan2 segala... just datang,.. baca doa..then makan sampai kembung... pahtu balik la haha...
makanan yg di hidagkan semuanya lazat2 dan meyelerakan...
kita ade bihun sup.. BBQ ayam...otak-otak..cocktail dan buahan..

alhamdulillah...segalanya berjalan lancar,.. dan makanan juga sangat mencukupi..(sampai ade yg tapaw...=P )
bermacam2 cerita... kisah di kongsi dalam majlis nie... ade yg makin besar...(makin comel actually)
dan ade yg makin kecil.... tak kurang yg steady je... tak berubah langsung,,, =P

majlis ini merupakan satu platform bg kami yg mana...dengan cara nie lah kita semua dapat berjumpa dan bertanya khabar dan bertukar no. telefon... dengan majlis semacam ini lah kita dapat mengetahui perkembangan rakan2 kita...dengan majlis mcm nie lah kita dapat mengeratkan silaturrahim dan ukhuwwah sesama kita...=)

didalam sebuah hadis... Rasulullullah s.a.w ada bersabda :

“Dari Abu Hurairah r.a. dari Nabi s.a.w.:
Seorang lelaki menziarahi sahabatnya di sebuah kampung yang lain, lalu Allah memerintahkan seorang malaikat menunggunya di pertengahan jalan.Tatkala lelaki itu tiba kepada malaikat,lalu malaikat itu pun bertanya :”Saudara mahu ke mana ?” Lelaki itu menjawab: “Saya ingin menziarahi sahabat saya yang tinggal di kampung ini .” Malaikat itu bertanya lagi :”Adakah saudara datang kepadanya kerana ada maslahat tertentu?: lalu lelaki itu menjawab :”Tidak ,saya datang kepadanya semata –mata kerana mencintai sahabat saya itu kerana Allah.” Lalu malaikat menjawab :Sesungguhnya aku ini utusan Allah yang di utus kepadamu bagi memberitahu bahawa Allah telah mencintai kamu sebagaimana saudara mencintai saudara itu kerana Allah.”


sodaqowarasuluh...

insyaallah majlis kita semalam merupakan majlis yg diberkati dan dirahmatI Allah..
dan kita semua mendapat cinta Allah...
Ameenn...

kat sini syafiq ade masukkn beberapa keping gambar untuk menjadi tatapan dan kenangan kita semua..

para jelitawan negara.... bhahaha.... XD

nothing... XD

para jejaka2 kacak.... bhahaha... (harap jangan perasan...) XP

amenn... =)

muaahhahaha..!!.. panas2 pon bolehh,,, hehe... =) thanks guys!!

terima kasih la syafiq ucapkan kepada semua yg sudi hadir dan luangkan masa untuk kawan2 semua... dan kalau ada kekurangan pada majlis nie... syafiq mewakili semua crew memohon maah dan mohon halal la utk semua..

=)
may God Bless Alll...... of you!..
salam maju jaya syafiq ucapkan kepada anda2 semua.. =) see you in next 30 years..=P

sekian je utk bahagian2 coretan aktivit cuti semster syafiq... akan ada lagi nnty... tungge ek!..
kbye!
salam!






Thursday, 11 October 2012

Tamatnya semester 1 tahun 2... ^_^


Assalamualaikum dan salam sejahtera!..

hye semua.. ahaha!!..setelah beberapa lamanya syafiq tak update blog... hari nie ada jugak masa untuk menghidupkan semula blog nie...

Alhamdulillah... 4 bulan telah berlalu... maka dengan rasminya tamatlah semester 1 tahun 2 azwa kat UTHM nie...
dengan berakhirnya peperiksaan akhir tenggahhari tadi... maka tamatlah semester nie dengan rasminya...dan bermulalah cuti semester syafiq selama sebulan..

pelbagai suka duka dan 1001 kisah yang ada dalam semester yg lepas nie... dengan merasai menjalanai ibadah puasa di rumah sewa buat pertama kalinya.. memang menyeronokkan... hari2 pergi baazar... hahaha

then banyak la suka duka berprogram...jumpa ramai org... yg tua...yg muda... kanak2 sekolah... 
pendek cerita semester nie memang pack and full... kadang2 satu hari 3 program bertindih... 
taktau la syafiq nie nak bahagi berapa... haha

tapi semua tu tak menganggu pon pelajaran syafiq...still g kelas... except kalau betul2 dah tak larat... mmg skip la... but ade surat pelepasan kuliah.. hehehe..

semester nie juga pertama kali syafiq pergi mengundi untuk PRK UTHM... undi adalah rahsia...hehehe...

sem nie juga laha banyak kontreversi yg melibatkan org sekeliling syafiq

dan semester nie juga lah syafiq belajar menjadi seorang mahasiswa yang berguna untuk negara... 

kira..banyak la yg dapat belajar sem ni...yg mana takkan dapat belajar dalam kelas..

so cuti pon dah bermula... jadi banyaklah aktiviti yang di rangka... memandangkan Fadir my bestfriend pon balik cuti... hehehe...
but mmg cuti nie Pack gyle... minggu pertama dah kene Balik perlis... then preparation team Gamelan Untuk Majlis konvokesyen UTHM ke-12...then kene jaga Pesta Konvo plak...
waaa..... sangat banyak kerja... then rasanya baik tak cuti... hahaha..sbb nampak gayanye terpacak jugakla muka nie kat campus nnty... hehe...
mesty ade org pelik nnty...hahaha

so sampai sini jewp lah dulu... nnty kita borak2 l;agi ek... =)
Assalamualaikum.




Thursday, 27 September 2012

media hiburan dan conspiracy.... O_O



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah hari nie syafiq berjaya lagi mengadakan sebuah entry dalam kesibukkan sbg mahasiswa...
okehh...hari nie aq akan bercerita tentang something yg tak boleh nak dipisahkan lagi dengan Hidup Manusia hari nie...iaitu Hiburan...

ok...mcm nie... apa yg aq cuba ketengahkan kali nie ialah...
pasti anda semua sudah dengar tentang Oppa Gangnam style yg menjadi ikutan hangat di dunia skrg nie kan...
dan pasti anda ada terbaca macam2 andaian dan tuduhan terhadap lagu tersebut...



ini lah yg berlaku pada hari nie...
dengan mudah masyarakat menuduh sesuatu perkara...khususnya lagu kepada sesebuah konspirasi dan maksud tersirat yg menghina Agama atau individu.
sebenarnya mereka yg membuat tuduhan tu tak tau pon maksud dan intisari lagu tuh...
disebabkan dia rasa lagu tuh menjengkilkan so die buat tuduhan2 bagi menjatuhkannya.
(*aq bercakap bukan aq bias korea or pape...sbb aq pon tak suka lagu Oppa gangnam style tu..)

dan kalau betul lah lagu tuh betul2 menghina Islam...aq yakin kerajaan pasti akan menghalang bende tuh dari terus tersebar dalam network kita...Mcm movie the Innocent Muslim yg menghina Rasulullah S.A.W.



Movie The Innocent Of Muslim adalah satu movie yg patut di tentang!..sbb ia di hasilkan bukan kerana meraih keuntungan atau pape...tetapi hanyalah untuk menaikkan kemarahan Org Islam dan seterusnya menjadikan Hipotesis mereka yg menyatakan Umat islam ini Pengganas adalah betul...
cuba kita lihat di negara2 timur tenggah...mereka membunuh org amerika sebab movie nie...sedangkan Nabi tidak mengajar semua nie...dan akhirnya...Umat islam akan di cop sebagai Terrorist. 
olehh itu...kita wajib berasa berdukacita dan sedih akan perkara ini...tetapi ada adab dan cara untuk mempertahankan maruah Umat islam dan Rasulullah  s.a.w. bukan dengan bertindak melulu...saidina Umar juga pernah di tegur nabi kerana bertindak kasar kepada org yg menghina nabi...

ada satu kisah di zaman nabi yg mana nabi S.a.w berdakwah dengan penduduk tai'f dan penduduk taif menolak dakwah baginda...mereka bukan sahaja menolak bahkan menghina...mencaci maki baginda...dan membaling batu ke arah baginda S.A.W... sehinggakan ada riwayat mengatakan...kasut baginda S.A.W berkocak bunyi darah yg mengalir terkena balingan batu...Lalu Malaikat Jibrail A.S.turn dan meminta izin nabi untuk menghancurkan penduduk ta'if  dan menimpa 2 buah bukit ke atas perkampungan mereka....
tetapi!!...
Rasulullah S.A.W melarang jibril melakukan sedemikian kerana...Nabi Yakin satu hari nnty akan ada anak2 cucu penduduk tai'f yg menerima dakwah Baginda S.A.W.
ini lah hikmah dan tauladan yg Nabi kita Ajar kepada kita.... Subhanallah.... =') ..
(tahukah anda bahawa nabi pernah berkata yg mana...dakwahnya di Ta'if adalah yg paling sukar dan menguji dalam siri dakwahnya di Makkah....)


ta'if today...

so people please la... dont judge a book by looks its cover..
at least after make some research and preview from correct people...baru la bende tuh di sebarkan dengan nas dan hujah yg kukuh...bukan main serkap jarang je...

dan sekarang nie..bukan sahaja muzik dan filem...bahkan barang2 harian juga di katakan ade Conspiracy Dajjal or well known as Freemason...
hemm...terlalu obses dengan perkara ini...sehingga semua bende yg berbentuk segi tiga akan di katakan sebagai konspiracy freemason...
came on guys....masalah tuh bukan masalah shape or conspiracy...but kekuatan akidah kita melawan semua tuh dari kita sendiri terpengaruh....



soo...kesimpulanya....jangan mudah terpedaya dengan apa yg di keluarkan di internet.... buat la sedikit kajian dan cari nas2 dan dalil2 dahulu....k...
itu sahaja lah utk kali ni...assalamualaikum...


Wednesday, 26 September 2012

PROPEC : Program Selangkah Ke Menara Gading 2012 DUN Panti.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah...di saat2 minggu2 akhir nie...syafiq banyak kerja nak kena buat...
huhu....memandangkan minggu nie aelah minggu study week...so kene pandai2 la bahagi masa berprogram dan study...hehe

Pada minggu yang lepas telah berlangsungnya Satu program usaha sama JPMM DUN Panti, Kota Tinggi, Johor. dan UTHM 
program yang di beri nama Selangkah Ke Menara Gading itu merupakan program 3 hari 2 malam yang mana ia melibatkan Para Pelajar yang akan menduduki SPM tak lama lagi bersama pihak Fasilitator UTHM yang di wakili oleh kelab kaunseling dan kerjaya KKDK.
program bertujuan memupuk semangat dan tekad para calon SPM agar menanamkan azam untuk menyambung pengajian mereka di peringkat yg lebih di tinggi di UTHM khususnya dan mana2 universiti umumnya, dengan melakukan yang terbaik dalam SPM tak lama lagi.

okehhh...abis dah part formal..then jom kita berborak...hehehe....
okehh memandangkan program nie Under kelolaan KKDK heh...harusla syafiq masuk..hehe...rasa seronokla bila saudara Ketua Fesilitator kata dah terpilih untuk join program nie...hehehe...

program nie simple2 je...tak la macam MHS yang makan berminggu...so agak kurang la stress kerja yg di hadapi...dan mereka2 yg jadi peserta pon semua baik2 belaka dan mudah diurus semuanya...Alhamdulillah..

program nie sebenarnya memuatkan banyak slot2 yang baik utk dak2 SPM...ade teknik menjawab...ade LDK...ade riadah....Tour Campus...haaa....mcm la ade...hehehe
but objektifnya masih satu iaitu memberikan mereka satu suntikan untuk menyambung pelajaran ke University..

syafiq di tugaskan di bawah Unit Protocol so tak banyak la kerja pada hari pertama...sbb focus protocol hanya majlis penutupan rasmi je...yg laen jadi fesilitator biase...hehe
LDK plak alhamdulillah berjalan lancar dan semua adik2 fesi syafiq adalah sangat spotting dan sangat focus dengan syafiq...emm...bagus2....semoga dieorg beroleh kejayaan..amenn'

dan segalanya berjalan lancar...walaupon pada hari pertama agak stuck dengan masa...tapi segalanya dah normal dengan bantuan Uncle Hamsan...hehe...thanks uncle..
hari2 berikutnya ok2 je...termasukla tour campus yg sangat memenatkan mereka...hahaha....abis semua bangunan Part A uthm syafiq bawak mereka tunjuk...sampai la Dataran Siswazah UTHM...dah katenye dierog sebok sangat nak tengok n ambil gambar kat Replica Kapal terbang UTHM...hehe....so bawak je la...( nah kaw...ambik kaw....pancit semua time tengah2 hari..hehe)
dan mcm biase...every program ngan KKD must be Goyang duyu!!...hahaha...boleh hilang stress...hehe

majlis penutupan plak pergh!!...memang ketaq tangan nie...hehe...yer la these my first time to handle on protocol part...so its bit nervous especially time nak usher VIP...huh!!!...mcm hilang arah je kan...hehee...but everything is under control... =) and the closing ceremony occur with successful.

sebelom balik sempat la bergambar dengan adik2 fesilitator semua...(even ade yg hilang hehehe)...then bergambar kenangan...dan syafiq sempat menyampaikan Amanat terkahir sebelum mereka bertolak chow dari UTHM..hehe...(tetiba jadi sebak..sbb mereka tersangat lah baik...dah start sayang kat dieorg..='(....)
then after get some sharing for me!...so its time to Bon Voyage ...huhhuh...(*suddenly sayonara song played..) hehehe...

Kepada Adik2 Fesilitator abg syafiq khususnya dan semua sekali umumnya....
Buat yang terbaik Untuk SPM nie...ingat harapan Parents kepada awak2 semua..dan jangan sesekali menderhaka kepada Guru2 dan Ibu Bapa...sebab derhaka adalah kunci kegagalan.
Semoga Allah mempertemukan semula Kita satu hari nanty dalam laen program or dalam pendaftaran diploma atau degree...ehehe...insyaalah...

dan Kalau abg syafiq ade buat salah silap...harap maafkan la ye...terkasar bahasa...tersalah tutur bicara...Please forgive me...=)

okehh...May God Bless All oF yOU!.. =D

*here i got some program Montaj....can download it from Youtube..






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...