Sunday, 29 January 2012

hidup aq yang berpantang!!...

Assalamualaikum and Happy day...
today azwa nak cakap sikit pasal diri azwa dan perlu azwa bg tau....huh!!...
dalam hidup nie tak semua bende kita boleh lakukan....ade yang boleh dan ade yang tak boleh...ade yang halal dan ade yang haram...
sama lah jugak dengan azwa....dalam prinsip hidup azwa....ade perkara yang boleh dan ade perkara yang menjadi larangan ....
dalam islam pon ade kata bergitu...tak semua bende kat dunia nie kita boleh makan...ade halal dan haram nye...so kenapa tak nak praktikkan hal tuh dalm kehidupan seharian...
memang kadangkala kita lihat sesuatu perkara tuh macam gampang, mudah dan remeh...tapi tak semua org beranggapan macam tuh...

kita tak boleh paksa manusia makan rumput, panda makan nasi...kucing makan gula2 dan doggy makan ice-cream...semua orang ade pilihan, pendirian,dan hak masing2....

macam tuh la jugak azwa!!....
okeh...straight forward ...
azwa merupakan seorang remaja yang sangat pelik....dan jangan tanye kenapa!!...
die tak makan makanan ringan dan makanan segera like
KFC
Mc Donald
A n W
dan segala kejadah makanan segera yang lain seperti junk food dan corbonated drink...dan maggi....kecuali pizza...huhuh...(memang tak leh nak stop..)..
jangan tanyer kenapa azwa tak makan itu dan ini dan kenapa azwa makan itu dan ini....semua ade sebab dan musabab die sendiri....dan jangan nak cuba buat konspirasi nak ubah...sbb ia takkan berjaya...insyaallah...
azwa juga takkan masuk ke tempat2 yang pelik dan pelik...mcm Panggung wayang,dan now K-Box...also pusat game yg kat Mall tuh....sory...saya takkan masuk tempat2 nie...walaupon dengan ajakan kawan2 sekalian...
dan azwa juga sangat tak suka kongsi barang dengan semua orang!!....sbb ia satu privacy dan hak azwa...tak semua barang azwa boleh kongsi!...dengan semua orang..(beruntunglah saper yang dapat perlepasan...)..
even bende tuh sekecil2 object...if i'm say it no!!...so takyah nak mengade pakai....takkan halal nyer...
see..azwa bukan lah seorang yang kedekut or ego!....but sometimes we have to be ego and stingy...to protect our right and privacy...we have to have!!..
kalau nak...kene tanye kebenaran...dan minta izin....sbb azwa dah diajar dan di setkan macam tuh...senang cerita

Barang aq...aq punya!!...barang kaw ..kaw punya...aq tak kacau!!..
so!..
simple..
takyah kacau...sb azwa takkan kacau barang org lain...
dan pantang yang sangat besar dan menjadi satu perinsip hebat ialah!!..
azwa tak berkongsi air dengan org lain..
(kecuali certain people yang azwa jamin sendiri kebersihan dirinya..)
kalau kaw nak maty kehausan pon...susah la nak dapat air dari azwa...saper yang rapat ngan azwa...taulah die...bahawa azwa tak kongsia air....memang cerewet kan!...untuk kebaikan diri sendiri ...kalau tak suka..takyah minta...pg lah kat org lain...
huh!!.
so pas nie...dah taukan hidup azwa nie berprinsip dan ade pantang larang....hahaha
kepada yang belom berapa mengenali diri ini...inilah azwa...
org yang macam kedekut.egois.dan cerewet...

segala pesanan ini di tujukan khas buat Roomates,ex-roomates,bakal roomates,org sekeliling,dan mereka yang ade kaitan hidup seharian azwa...
segala kerjasama di dahulukan dengan ucapan jutaan terima kasih!...=D 
(mood sangat marah ngan someone!!..)



Saturday, 28 January 2012

we all one 1 malaysia!!!.......=P...


Assalamualaaikum dan apa khabar semua!!......
di sebabkan terlalu banyak masa terluang dan idea yang mencurah....maka keraplah azwa update entry blog nie...hahaha.....
menurut tajuk blog....tajuk cam Pro-Kerajaan and Pro-Najib razak je kan....hahahaha.....sebenarnya takde kena mengena dengan politik okeh...hahaha
hari nie azwa nak cerita pengalaman azwa menghadiri Open House Chinese New Year.....hahaha...
untuk pengetahuan semua....Sambutan Tahun Baru cina di sambut selama 15 hari....haha...so lebey kurang org kita gak la...sambut raya aidilfitri kekadang sampai sebulan...hehehe..APTB.....
open house nie di anjurkan oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi....konsep program nie lebey kurang cm majlis ramah mesra la....sempena CNY....hem....
bersyukurlah....kolej kediaman azwa telah di jemput memeriahkan majlis...(actually jemput makan....hahahaha!!...)..seramai lebih kurang 120 makhluk TSN yang ikot pergi...termasuklah azwa....hahaha...
suasana kat majlis nie sangat meriah....full of red....warna kekayaan...dan tuah...=) ...macam-macam ada kat majlis tuh...maksud azwa makanan la....haha....dari makanan melayu...sampai ke makanan india...dan cina...
hahaha....sampai rambang mata azwa di buatnye....kita sebenarnya harus bersyukur kerana kita dapat menikmati juadah bangsa-bangsa lain di tempat kita tanpa kita perlu ke negeri asal mereka....kita boleh makan Yong Tau Fu tanpa perlu ke negeri cina....dan merasa tosai..tanpa perlu ke india....haha...itulah kekayaan bumi Malaysia...=D bersyukurlah...
apa pon azwa hanya sempat makan beberapa jenis makanan sahaja...iaitu...hidangan utama Nasi Baryani kambing...kuih plak...putu bambu n donat...makan sikit je dah rasa kenyang...banyak makanan di sediakan antaranya satay,laksa,mee sup,yong tau fu,roti canai,putu bambu,kuih2 tradisional setiap bangsa,ABC,cendol,ubi rebus...dan limau bali...hahaha...banyak kan...hee...(kawal nafsu sikit...hehehe)
selain makanan ....azwa juga berpeluang melihat persembahan tarian singa ...wahh!!....hebat3!!....hahaha....actually this my first time to watch lion dance live...hahaha...selama nie tengok dari jauh and kat TV je...hahaha...hari nie ...nah amekkaw....tengok secara dekat kat depan mata!...hahaha....
then seperti kebiasaan dah kenyang balik la kan...hahaha...takkan nak tolong basuh pinggan plak..ehehe..dan semua org balik ke UTHM dengan kekenyangan dan kegembiraan...haha...(gembira sebab takyah kuar duit beli makanan hari nie...hehehe..=P)...
dah penat azwa menaip...skarang...tengok gambar jer lah ek!...=)

welcome...=P

nah kaw...makan puas2!!...hahaha...=D

chi fan na!!!!...hao lio!!!..=P

dekorasi penuh merah!...haha

ambik2...jangan malu2...laksa!!!

satay!!!....@_@


suasana sangat meriah ma~ ~ ~....haha

okehh...nie bukan makan namanyer...nie mencekik...gyle banyak die amek...(haha...sory haziq bong...=P)

tetiba proud to be johorean!!....(tak masal...)

roti canai...haha...special dari mamak!!..=P

teeettt!!!~~~~

sofi..a.k.a justin bieber....=P....hahahaha!!!...(sory opie...)



alamakk!!!.....kantoi suda makan berdiri....hahaha,,,sory lah ek...kerusi penuh...terpaksa makan berdiri...(please dont try this at home..~~..=P)

gambar reramai ngan pengetua TSN...hahaha

sory dik...satay dah habis.....hampeh!!.....v_v! hahaha....

kesian booth nie takde org...huhuhuh....sabar jer lah...=(

kumpulan gendang cina....





tarian singa yang sngat hebat!!....tak jatuh ma~~~....hahaha....yang sangat pelik...ade ke singa makan daun...setahu azwa singa makan daging..sbb die karnivor...hahaha!!...APTB!!..



wajah2 kenyang...=P

kami wakil Universiti Ter-Hebat Malaysia (UTHM) dari Kolej Kediaman Tun Syed Nasir mengucapkan Gong xi fa cai!!...xinnian kuaile kepada semua...dah jutaan terima kasih daun keladi...next year...panggil lah lagi...hahaha =D ..






Thursday, 26 January 2012

the 3 Idiot effect....=P

Assalamualaikum and well hello!!!
haha...know what...today i'm feel better than yesterday....hahaha....All this is because Allah still love me and still give me time and opportunity...Alhamdullillah...=D 
during my CNY brake  i'm just spend my night by watching movie on my laptop...hhaha...its actually because of i'm too boring so...just watching a few movie..i feel ok...haha
very interesting India movie attract me is 
3 IDIOT 


hahaha....its actually has been released  on 2009...but only now i have a time to watch that movie....
this comedy movie actually give me a lots of motivation, inspirational, and a lots of moral value....
i think this is the first time i watch Hindi movie that's not too relate with love and girl..haha
this movie is about extreamly tight friendship...hahaha...
its about three boys(rancho,farhan,raju) that newly sign up in engineering school, they come with different background...huhuh.. and the story begins when they are in one room and always help each other...
the most admirable character is Rancho..hahaha...(harap2 azwa boleh jadi macm die...=D)..
he is very motivated person..always think positive, very determination, and smart!..hahaha...and he love all his friends strongly..and willing to do anything to make his friends happy and success...such as..erm..save raju's father life, stealing the exam paper to save his friends,and so on....but...actually he have a big problem back of him...he study and graduate for other person name...huhuh..
after grad. they separated and never meet again with Rancho...hahaha
the most touching scene is when the cruel director ask Raju to make a choice to been remove from the Uni. and raju in dilemma to choose between his friends or his family...(kalau azwa pon tak sanggup nak tikam kawan kawan right!..)..then because he can't make any decision he suicide by jump from the director office..huhuhu....and the others is when Rancho save raju's father life...by send him to hospital by scooter...haha..Awesome....(adalah menjadi sengal apabila bawa motor sampai dalam wad hospital...hahaha!!.)..and the end of the story ...its very sweet moment..=P

 ...when they meet again after long time separated ...hahaha...they must missed each other so much...!!....(azwa pown....rindu ngan sahabat2 sekalian sesangat!!...hahaha)...
from the story azwa has make a new 'azam' that's is i will try to become a friends like Rancho...very kind towards my friends...and to all my friend...haha don't be disgusted if azwa try to be a good friends...huhhu...because all of you are the forth thing that i love so much in this world...first is Allah,second is Muhammad my lover, third is my family, and forth is my sahabat and friends..and fifth is myself. =D ....and azwa also wants to ask for apologies form all of you if  as long our friendship and acquaintanceship...azwa have made a wrong doing...and mistake that's hurt's your feeling....i'm sorry 3,,,

actually, people say cannot found very perfect person, but i do!!...it is Muhammad s.a.w,. and people also say that there is no perfect people in this world...but i do!...they is u!..all my bestsahabat and my bestfriends..=D..u all such a perfect friends for me!!....love you All so much,strong and tight!!...till the here after..=)
(dedicated to all my friends..Qutai,Nash,Asreen,Fadir,Najib,..=0)

p/s= count down to my lover birthday!!....Muhammad s.a.w birthday on 12 rabiulawwal 1433 hijr or February 5 2012 M ...=D


Happy Chinese New year ..........cuti!!!.......

Assalamualaikum semua...dan salam sejahtera....
xinnian kuaile!!!!,...hahaha....gong xi fa cai!!!......to all chinese in the world.....from what i know...this year is dragon year...hehehe.....(lantaklahkan....hehehe....)



bersempena dengan cuti chinese new year nie....semua kelas,kuliah tutorial dan makmal di batalkan selama seminggu.....hahahaha.....dengan penuh kegembiraan tersenyum lebar....tanda kegembiraan....cuti panjang lah katekan....hahaha....(takyah suka sangat...kekawan azwa semua tak cuti okehh....=P)..hahaha
dengan rasa gembira balik la ke rumah yang jarak nye dengan uthm sekadar sejengkal jer tuh...=P hehehe...dah sampai rumah....amekkaw!!!.....bosan tahap dewa.....tak tau nak buat ape...hehehe.....
hari pertama....tolong mama.....
hari kedua...tolong mama...
hari ketiga....tak buat pape....(actually kacaw adik buat homework...hahahahaha!!!!)
hari keempat....tak buat papew....
hari kelima....ajar dak2 zapin....
hari keenam...tolong papa....
tuh jer lah aktiviti yang sangat hebat kan3....
hahaha...tuh la akibatnyer....suka sangat cuti.....hahaha....kan dah bosan....hahahaha
ape pown....atek mendapat sedikit kepuasan semasa cuti kali nie.....hahahaha....antaranya.....dapat makan mee bandung!!.


sedap3.....hahahaha




....dah lama woo mengidam nak makan mee bandung....(mengidam mengalahkan org mengandung...=P)...last3 dapat gak pekena sepinggan hahahaha!!!....best gyle!!....hehehe....and setelah sekian lama tak berjumpa nasi ambang....huh!!!....akhirnya.....jumpa nasi ambang yang sangat dirindui
hehehe...puas3...


....hahaha....habis satu dulang azwa kerjakan.....hahaha...(org jawa kalau tak jumpa nasi ambang dalam dulang....rasa cm nak maty hahahaha....=P)...thanks to my granduncle coz sudi jemput makan kenduri kat rumah die....hehehehe..yang tak sempat nak makan ialah....cendol....dah lama nak rasa cendol kat bawah pokok masa zaman sekolah dulu...hahaha....masa sekolah dulu....balik sekolah kol 3....mesty stop kat kedai cendol bawah pokok...makan cendol semangkuk ngn tapai pulut!....perghh!!!......giant la sehh!!...hehehehe...selain dari tuh....every night...azwa akan tengok movie kat laptop...hahaha...habis dah semua di tengok...last2...ulang balik pown ade....haha
dengan itu tamat lah cuti azwa ....hehehe....walaupon cuti seminggu....tapi...skrang dah pon berada di kampus semula....coz...alot of thing should be settle ASAP.....haha...
haha....for those who are not take a leave for this chinese new year...its ok...hahaha... kepada makhluk yg kata nak jumpa masa cuti raya cina....hampeh....penat jewp aq tunggu kat depan BP Mall...tak muncul...hahaha...=P..(nama yg di senarai hitam...Nash kubinashi , Mohd Najib)..
rasanya...dah la kowt...rangkuman cuti CNY...haha...nnty cakap balik...hahaha...
see u later...Assalamualaikum...=D

Thursday, 19 January 2012

Malam Santai Seni UTHM 2012

Assalamualaikum semua.....and happy jumaat......
today azwa is gonna tell u my new experience ....
on last Tuesday....azwa and one of my friends...amri....get involved in one of UTHM program under Pusat Kokurikulum,sukan dan kebudayaan..... huhu..
it is MALAM SANTAI SENI UTHM 2012.
the event held at Kluang Mall....
azwa involved in folk dance offering.....
Tarian satu Malaysia....hahahahahahaha
this event is actually one of agenda for opening of UTHM Continues Education Center(CEC)...at kluang.....
hemmm........because of this program also....azwa forced to skip class....huhuhuhu.....so sad.....v_v..
azwa is gonna not to talk so much...coz i don't have mood...
so just look the pic yaw!!....hehehehe





sesi latihan yang mengusarkan dan membingungkan.....huhuhuhuh.....

makeup time!!~~~~~......hahahaha....dah cam wayang cina azwa tengok....=P

































vip!!....


artis jemputan.....Haziq AF......Best gyle.....hahahaha...

malangnya....azwa tak boleh nak upload video sebab ade masalah......apepown....nnty azwa akan uploadkan kat sini.....



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...