Sunday, 29 January 2012

hidup aq yang berpantang!!...

Assalamualaikum and Happy day...
today azwa nak cakap sikit pasal diri azwa dan perlu azwa bg tau....huh!!...
dalam hidup nie tak semua bende kita boleh lakukan....ade yang boleh dan ade yang tak boleh...ade yang halal dan ade yang haram...
sama lah jugak dengan azwa....dalam prinsip hidup azwa....ade perkara yang boleh dan ade perkara yang menjadi larangan ....
dalam islam pon ade kata bergitu...tak semua bende kat dunia nie kita boleh makan...ade halal dan haram nye...so kenapa tak nak praktikkan hal tuh dalm kehidupan seharian...
memang kadangkala kita lihat sesuatu perkara tuh macam gampang, mudah dan remeh...tapi tak semua org beranggapan macam tuh...

kita tak boleh paksa manusia makan rumput, panda makan nasi...kucing makan gula2 dan doggy makan ice-cream...semua orang ade pilihan, pendirian,dan hak masing2....

macam tuh la jugak azwa!!....
okeh...straight forward ...
azwa merupakan seorang remaja yang sangat pelik....dan jangan tanye kenapa!!...
die tak makan makanan ringan dan makanan segera like
KFC
Mc Donald
A n W
dan segala kejadah makanan segera yang lain seperti junk food dan corbonated drink...dan maggi....kecuali pizza...huhuh...(memang tak leh nak stop..)..
jangan tanyer kenapa azwa tak makan itu dan ini dan kenapa azwa makan itu dan ini....semua ade sebab dan musabab die sendiri....dan jangan nak cuba buat konspirasi nak ubah...sbb ia takkan berjaya...insyaallah...
azwa juga takkan masuk ke tempat2 yang pelik dan pelik...mcm Panggung wayang,dan now K-Box...also pusat game yg kat Mall tuh....sory...saya takkan masuk tempat2 nie...walaupon dengan ajakan kawan2 sekalian...
dan azwa juga sangat tak suka kongsi barang dengan semua orang!!....sbb ia satu privacy dan hak azwa...tak semua barang azwa boleh kongsi!...dengan semua orang..(beruntunglah saper yang dapat perlepasan...)..
even bende tuh sekecil2 object...if i'm say it no!!...so takyah nak mengade pakai....takkan halal nyer...
see..azwa bukan lah seorang yang kedekut or ego!....but sometimes we have to be ego and stingy...to protect our right and privacy...we have to have!!..
kalau nak...kene tanye kebenaran...dan minta izin....sbb azwa dah diajar dan di setkan macam tuh...senang cerita

Barang aq...aq punya!!...barang kaw ..kaw punya...aq tak kacau!!..
so!..
simple..
takyah kacau...sb azwa takkan kacau barang org lain...
dan pantang yang sangat besar dan menjadi satu perinsip hebat ialah!!..
azwa tak berkongsi air dengan org lain..
(kecuali certain people yang azwa jamin sendiri kebersihan dirinya..)
kalau kaw nak maty kehausan pon...susah la nak dapat air dari azwa...saper yang rapat ngan azwa...taulah die...bahawa azwa tak kongsia air....memang cerewet kan!...untuk kebaikan diri sendiri ...kalau tak suka..takyah minta...pg lah kat org lain...
huh!!.
so pas nie...dah taukan hidup azwa nie berprinsip dan ade pantang larang....hahaha
kepada yang belom berapa mengenali diri ini...inilah azwa...
org yang macam kedekut.egois.dan cerewet...

segala pesanan ini di tujukan khas buat Roomates,ex-roomates,bakal roomates,org sekeliling,dan mereka yang ade kaitan hidup seharian azwa...
segala kerjasama di dahulukan dengan ucapan jutaan terima kasih!...=D 
(mood sangat marah ngan someone!!..)



1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...