Saturday, 28 January 2012

we all one 1 malaysia!!!.......=P...


Assalamualaaikum dan apa khabar semua!!......
di sebabkan terlalu banyak masa terluang dan idea yang mencurah....maka keraplah azwa update entry blog nie...hahaha.....
menurut tajuk blog....tajuk cam Pro-Kerajaan and Pro-Najib razak je kan....hahahaha.....sebenarnya takde kena mengena dengan politik okeh...hahaha
hari nie azwa nak cerita pengalaman azwa menghadiri Open House Chinese New Year.....hahaha...
untuk pengetahuan semua....Sambutan Tahun Baru cina di sambut selama 15 hari....haha...so lebey kurang org kita gak la...sambut raya aidilfitri kekadang sampai sebulan...hehehe..APTB.....
open house nie di anjurkan oleh Timbalan Menteri Pengajian Tinggi....konsep program nie lebey kurang cm majlis ramah mesra la....sempena CNY....hem....
bersyukurlah....kolej kediaman azwa telah di jemput memeriahkan majlis...(actually jemput makan....hahahaha!!...)..seramai lebih kurang 120 makhluk TSN yang ikot pergi...termasuklah azwa....hahaha...
suasana kat majlis nie sangat meriah....full of red....warna kekayaan...dan tuah...=) ...macam-macam ada kat majlis tuh...maksud azwa makanan la....haha....dari makanan melayu...sampai ke makanan india...dan cina...
hahaha....sampai rambang mata azwa di buatnye....kita sebenarnya harus bersyukur kerana kita dapat menikmati juadah bangsa-bangsa lain di tempat kita tanpa kita perlu ke negeri asal mereka....kita boleh makan Yong Tau Fu tanpa perlu ke negeri cina....dan merasa tosai..tanpa perlu ke india....haha...itulah kekayaan bumi Malaysia...=D bersyukurlah...
apa pon azwa hanya sempat makan beberapa jenis makanan sahaja...iaitu...hidangan utama Nasi Baryani kambing...kuih plak...putu bambu n donat...makan sikit je dah rasa kenyang...banyak makanan di sediakan antaranya satay,laksa,mee sup,yong tau fu,roti canai,putu bambu,kuih2 tradisional setiap bangsa,ABC,cendol,ubi rebus...dan limau bali...hahaha...banyak kan...hee...(kawal nafsu sikit...hehehe)
selain makanan ....azwa juga berpeluang melihat persembahan tarian singa ...wahh!!....hebat3!!....hahaha....actually this my first time to watch lion dance live...hahaha...selama nie tengok dari jauh and kat TV je...hahaha...hari nie ...nah amekkaw....tengok secara dekat kat depan mata!...hahaha....
then seperti kebiasaan dah kenyang balik la kan...hahaha...takkan nak tolong basuh pinggan plak..ehehe..dan semua org balik ke UTHM dengan kekenyangan dan kegembiraan...haha...(gembira sebab takyah kuar duit beli makanan hari nie...hehehe..=P)...
dah penat azwa menaip...skarang...tengok gambar jer lah ek!...=)

welcome...=P

nah kaw...makan puas2!!...hahaha...=D

chi fan na!!!!...hao lio!!!..=P

dekorasi penuh merah!...haha

ambik2...jangan malu2...laksa!!!

satay!!!....@_@


suasana sangat meriah ma~ ~ ~....haha

okehh...nie bukan makan namanyer...nie mencekik...gyle banyak die amek...(haha...sory haziq bong...=P)

tetiba proud to be johorean!!....(tak masal...)

roti canai...haha...special dari mamak!!..=P

teeettt!!!~~~~

sofi..a.k.a justin bieber....=P....hahahaha!!!...(sory opie...)



alamakk!!!.....kantoi suda makan berdiri....hahaha,,,sory lah ek...kerusi penuh...terpaksa makan berdiri...(please dont try this at home..~~..=P)

gambar reramai ngan pengetua TSN...hahaha

sory dik...satay dah habis.....hampeh!!.....v_v! hahaha....

kesian booth nie takde org...huhuhuh....sabar jer lah...=(

kumpulan gendang cina....





tarian singa yang sngat hebat!!....tak jatuh ma~~~....hahaha....yang sangat pelik...ade ke singa makan daun...setahu azwa singa makan daging..sbb die karnivor...hahaha!!...APTB!!..



wajah2 kenyang...=P

kami wakil Universiti Ter-Hebat Malaysia (UTHM) dari Kolej Kediaman Tun Syed Nasir mengucapkan Gong xi fa cai!!...xinnian kuaile kepada semua...dah jutaan terima kasih daun keladi...next year...panggil lah lagi...hahaha =D ..






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...