Monday, 13 February 2012

weekend with KKDK + EAP.. yang hebat!!....o_0....


Assalamualaikum semua dan salam sejahtera ke atas semua yang datang....
alhamdullillah...hari nie azwa masih berkesempatan mengupdate blog nie...memandangkan sabtu dan ahad azwa tak sempat nak update walaupon banyak idea....
nah!!!....akhirnya hari nie baru boleh update....haha

hari nie azwa nak story la pengalaman azwa yang menjadikan weekend azwa menjadi sangat hebat...
pada sabtu dan ahad lalu azwa telah terlibat secara langsung dalam satu program iaitu 
Engineering Apperientiship Programe 2012...anjuran UTHM....klik di sini
azwa telah di lantik sebagai Fasilitator untuk program minggu suai kenal....
alhamdullillah segalanya berjalan lancar walaupon badan tak berapa sihat....apap pown azwa cuba lakukan yang terbaik untuk adik2 yang baru masuk dan semestinya untuk Kelab yang disayangi Iaitu Kelab kaunseling dan kerjaya (KKDK)...

sebenarnya ini merupakan kali pertama azwa di lantik menjadi Fasilitator....jadi masih banyak yang perlu di perbaiki dengan bantuan para otai-otai KKDK yang maha awesome!....hehehe...pada mulanya agak terkejut juga la bila pengarah program mesege azwa...dengan nasihat amri....kawan azwa...okehh...azwa terima dan ikot program tuh....bukan ape...takde pengalaman kowt...huhuhu....selepas sesi taklimat...segalanya berjalan lancar...
sabtu pagi yang dingin dengan penuh semangat menyarung baju program yang diberikan...melangkah ke venue yang di tetapkan....untuk pendaftaran...pagi nie tugas azwa kat parking lot sambuat tetamu yang datang....walaupon cuaca panas gyle,..(abis terbakar kulit....dan tekak!...=P)...tapi seronok sangat segala masalah dan rintangan di lupakan...=D
menjelang tengahhari...barulah program suai kenal bermula....haha...sangat seronok..walaupon yang mendaftar tak ramai iaitu 20 orang sahaja....maklumlah...program elit kan~~~...semangat para peserta sangat hebat mengalahkan program yang beratus peserta....mereka sangat aktif dan bersemangat....
setelah dapat briefing dari ketua Fasilitator...Kak Diop....azwa dan partner iaitu Kak Taso...akan conduct LDK pertama iaitu taarruf....

hahaha....memula agak nervous la kan...sbb first time jadi fasilitator....tapi...lepas beberapa minit...dah ok dah....and lebih confident...haha..biasa la kan....then selesai taaruf ...macam-macam refreshment kita buat...antaranya sifir lalang,tepuk loceng pintu dan banyk la permainan minda ynag kami ajar kan....malam pon ade banyk lagi program lain....and malam tuh azwa kena tido kat KKTM..(kolej kediaman utk student EAP..tak jauh...sebelah uthm je..).....teman adik2 yang baru masuk nie...takut kalau2 ade masalah....malam tuh...dengan badan yang penat...selepas postmortem terus pengsan sampai pagi....

pagi ahad lepas siap2 kembali ke uthm untuk program pagi....tak banyak la yang di buat pagi tuh...sebab kebanyakkan nyer taklimat utk peserta....so fasilitator mengambil kesempatan utk sambung tidor....hehehe...=P 
aktiviti petang plak agak mencabar la...memang agak susah...memang sesuai utk student engineering...hahaha...mostly civil engineering....malam plak ade aktivit lakonan...memang kelakar dan owesome la adik EAP nie....haha....macam-macam lakonan ade....ade yang mengajuk fasilitator juga ada..hahaha!!....apa pown program nie berjalan dengan baik la walaupon perancangan agak kelam kabut dalam masa yang singkat...tapi sangat seronok woo....

kepada adik-adik LDK abang azwa dan Kak Taso...
Yassin, Lutfi, Aiman, Azwan, Najiha, dan one from cambodia... syahirah....(seriously memang die dari cambodia..and tak rety sangat cakap melayu.. )..
good luck and All the best untuk awak semua dari Abang Azwa and Kak Taso...=D ..nnty kita jumpa lagi yaw!!...

okey lah...mcm tuh la serba sedikit pengalaman azwa menjalankan program sebagai Fasilitator....dan disini ade beberapa candid yang sempat azwa uploadkan disini...=D...enjoice 


pagi pendaftaran yang hangat!!!....



instruktor LDK malam yg pertama.....=D


group abg azwa ...=P


LDK ape pon tak faham la....

para Fasilitator yang gile2 kentang...hehehe

peace!!!....

buat2...jgn cakap jewp...

bincang leklok ea...

abg emy, abg jefryral, and abg jep!!...otai2 KKDK...


usaha2....jangan malukan kumpulan awak. and fasilitator awak semua...

ketua fasilitator kak diop(kanan) dan kak fizin..

abg mus!!..a.k.a ustad

abg azwa...=P

hahaha....muka penat ...

abg ayie and kak ika...




evrything okehh...

sesi terus berjalan..




abg haziq....












aktiviti menyelamatkan telur dari pecah!!..





bakal2 engineer kene tau cemana kan~~~...



hah!!....gulung lah telur tuh....

terbaik!!...


hairi..pengurus pengangkutan...

haa.....fasilitator pon buat jugak ea....


otai2 buat memang terbaik!!..





dah siap pown...tunggu lah kene uji...



apa yang penting!!....kerjasama!!...






dah macam penyerahan memorandum..






husna and kak atin..

sesi taklimat pada hari ke dua...bersama PM dr. Asri...








makan time...!!!...



goyang duyu!!!!~~~~~


student from cambodia.....




pasangan yang sangat sweettt!!....abg haziq and kak ika rose..



tak limat dari Dr..... Pusat Kesihatan Universiti...



hahaha....on9 jap...bosan...

abg emy..







sesi petang bermula...







persembahan hasil projek masing2...





masa untuk menguji ketahanan.....tahap satu.

tahap 2...

telur dari kumpulan LDK azwa...pecah dan cerdera parah...hehehe...

pecah.....

fasilitator juara !!!.....(tangan kanan)


aktiviti yang sangat mencabar.....




bakal engineer kene tahu ....hehehe








berjaya didirikan...


kumpulan fasilitator ...berjaya didirikan dalam masa 15 minit je...=P

sesi terakhir....malam akhir....

bincang utk persembahan kumpulan....





kumpulan satu....group hafiz idris and abg haziq...

group 2 group abg mirul and hafiz angle..



kumpulan 3....group abg azwa....hahaha

rasanya itu sajalah coretan pengalaman kali ini.....apapown...azwa mendapat pengalaman yang sangat berharga!!.....terimakasih kepada siniour azwa...and semua ahli KKDK kerana memberi kepercayaan kepada azwa....next program i will do more best than this...insyaallah....
k lah...itu sahaja tuk kali nie...see u next time....Assalamualaikum.


4 comments:

  1. pehhhh fasi sehhh.. hahaha
    qutai was here:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. @qutai hahahaha.....fasi low profile jer....baru try2 and tempoh percubaan...hehehe...lom pg kursus lg...hahaha!!..btw...thanks drop by here and leave your comment....keep coming yaw!!!..=D..(yang benar-azwa-)

      Delete
  2. Replies
    1. thanks for comming and leave your comment....most pleasure....keep coming and leave your comment ek...(yang benar -azwa-)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...