Monday, 2 April 2012

first day in third sems.....macam2 ragam...^_^


Assalamualaikum dan salam satu Malaysia...=P
hari nie merupakan hari pertama utk sem 3...takde bezanya....sama je dengan sem2 yg sebelom nie...
bagun pagi bersiap dan ke kelas...(selamatlah kelas kol 9 setiap hari..XD...)
 waktu pagi yang menyegarkan...melangkah kaki ke kelas yg tercatat dalam jadual...Kelas static dan dinamic..memang tak tau paper lah pasal subject nie..datang jer lah dulu....
 segalanya Alhamdullillah mengembirakan dan berjalan lancar....

tapi!!
start petang tadi...mood yang mengembirakan bertukar menjadi MARAH...SAKIT HATI...RASA NAK MAKI...dan yg sama waktu dengan nye...kata dak2 sekarang...annoying giler la sial!!...
kisah bermula ape bile saya komen kat status kawan FB saya yang bersentuh mengenai mahasiswa berpolitik.
memang la sekarang nie UTHM tengah panas pasal kes 3 pelajar yang buat video bantahan kepada U..mengenai kes majlis Universiti yg di peralatkan oleh Parti Politik....dah ketiga3 mereka akan dibicarakan dalam mahkamah Uni....tak tau la ape nasib dieorang...
dan sekarang nie...saya tak tau mana betul mana salah...sbb...kedua pihak nampak sama jewp...



sambung cerita tadi...then ader la mamat tuh marah2 saya sbb saya buat komen status bahawa saya tak suka politik kotor Malaysia dan suka mengkaji sejarah...
die tak puas haty...marah2...and kutuk2 saya...sampai profile Pic FB saya saya pon die nak kecoh....
weyh!!!....kejadah bodoh la kaw...kita cerita isu laen..kaw tak pasal nak kate aq memacam...pegi "m@^^P0$" la sane kan...aq peduli ape....huh!!...he was really annoying....
selamatlah ade geng datang backup...huhu...
ape pown...azwa memang tak suka politik buat masa sekarang...ngah study la derr....nnty lau dah sampai seru...haha...baru lah masuk...ek...


ape pown kepada mamat tuh...nie pesana saya kepadanya...
bro!...aq tak kenal kaw!!...kaw datang dari belukar mana pon aq tak tau...aq peduli ape kalau kaw anak saper pown kat dunia nie...pendirian aq takyah nak bising2...kate mahasiswa ada hak bersuara...bila aq suarakan pendapat dan pendirian...kaw maki2.,..nak marah tak masal...
ape pown...semoga Allah merahmati Roh kaw...-Al-Fatihah.-

hari nie berjalan dengan beribu perasaan dan keadaan....
semoga esok lebih baik....=D

sama lah kita...jiwa kosong dari politik...XD...hahahaha....lol

p/s= maaf lah bg yg terasa.....dan maaf juga kerana bahasa kali nie agak kasar dan kesat...sekadar meluah perasaan....chill everyone...XD

4 comments:

  1. sabar je la. orang tak dapat baca apa dalam fikiran kita ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hem...memang lah....tapi jangan la menbangkang pendirian kita sebab tak sehaluan jewp....kata mahasiswa bebas bersuara...kalau mcm nie caranya baek diam jewp lah...huhuhu....anyway...thanks for coming...=D
      (yangbenar-azwa-)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...