Thursday, 5 April 2012

have a time shopping in the week...haha!!


Assalamualaikum and very good day!!!
hari nie adalah hari sangat penat....sbb pas kelas...ikot my bestsahabat pg Kluang...jejalan...
hahaha...sebenarnya...ade udang disebalik batu...apakah daya...mesege tak sampai la derr...huhu...so tak lah jumpa orang tuh...haihh!!....bile ntah...

apa pon saya sangat enjoy these day!
window shopping....walaupon takde duit...hahaha
makan....
tengok gelagat manusia kat Mall...
dan...beli baju!!...
perghh!!...ade offer kat PADINI la sehh!!...memang naik gile la kan...


ade sedikit observation yang saya nak kongsi di sini....
ketika di terminal bas Kluang...menunggu bas ..azwa duduk di sebelah seorang makcik tua...umur linkungan 50an...di duduk keseorangan sambil memegang erat beg tangan nya...dan wajahnya kelihatan begitu resah dan gelisah....
duduk diam di sebelah saya...sesekali dengar keluhan dan rungutanya sendiri....
rupanya...dia menunggu anak gadis nya membeli barang.. di tingkat atas...


hahaha....apa yg azwa dapat simpulkan...makcik tuh dalam keadaan yang amat risau...kerana...apabila anaknya sampai di situ...die marah anaknye kerana lambat sangat....dan azwa dapat lihat di mata dan wajah makcik tuh...die tak risaukan diri nya yg duduk kat situ...yg dikelilingi dengan bermacam org...ade yg muka gangster...macam penagih dadah...peragut....yerlah...muka2 bustand...same je...baik BP mahupun Kluang...muka pecah rumah...haha....
die risaukan keselamatan anak gadisnya...sbb anak die lawa ouh...haha...comel je...muka ada gaya arabic...hehe..umur lingkungan kita2 je..
dan moral of the story....kasih Ibu membawa ke syurga...
die insan yg sanggup korban apa saja untuk anaknya...XD ...love you mom...
dan lepas anaknye ade kat sebelah...baru lah die makan roti yg ada dalam beg....see...betapa risau sampai tak lalu makan...


kepada makhluk yg bernama anak...sayanglah mak bapak...sementara ada....
dia bukan patah tumbuh...hilang berganti...
hanya satu je kat mana2...


kepada2 mereka yg suka lepak terminal bas...
....haaahh....mengantuk plak.....
k lah...takde idea la....
k
Asalam..

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...