Saturday, 7 April 2012

Majlis Ramah Mesra dan Makan Malam Menteri Besar Johor Bersama Mahasiswa Anak Johor Seluruh IPTA


Assalamualaikum and very good day! dan salam satu Malaysia.
 hari nie azwa nak story sikit la pasal experience saya mengikuti Program yg tertera di tajuk entry kali nie...(panjang sangat...malas nak tulis...=P...) ..haha...majlis yang di adakan di hotel New York Johor baharu...telah diatur oleh SOHOR atau Saketeriat Siswa Anak Johor....

majlis nie di hadiri oleh Menteri Besar Johor...Dato' Haji Abdul Ghani Bin Othman...
majlis berjalan dengan lancar dan awesome dengan persembahan kebudayaan YWJ..(damyu!!...why my zapin group takleh wat cm dieorg...)...huhu

majlis juga diselitkan dengan Talk yang amat membosankan..haha...wat hal sendiri lg baek!...maen FB ker...talk tuh pasal peluang kerjaya dan segalanya pasal Iskandar Malaysia dan Nusajaya...

ape pown majlis nie sangat awesome...hope next time will be again...and again....
just enjoy the pic yarh!!


hotel lobby 




VIP seat!

before the event start!



Comel tak saya??!..lol...cm bangang!...hahaha


waiting the ceremony to begin...huhu




senior yg maha dahsyat!...haha!






pembuka selera....otak2 with chicken!


mangsa kami...=P










untungla makan dengan VIP...


sempat saja kak feena...yg lagi 3 org tuh dah tak nampak camera dah...hahaha










okehh...makan time...
our desert ..


sempat juga bergambar bersama MB Johor...pemimpin yg amat di sayangi rakyat Johor..XD


sempat la post kat atas pentas...walaupon pelik je org tengok!...lol...

so kat sini azwa nak kongsi gak lah apa yang dikatakan oleh MB Johor dalam ucapanya..
die menyeru warga mahasiswa dan siswi agar berfikir sejenak mengenai kerajaan masa sekarang....dan apa yang di tekankan dalam ucapanya ialah...
perpaduan Orang melayu...
ujar beliau...dengan perpaduan kita akan dapatkan kekuatan untuk menetang anasir2 jahat dan perosak bangsa melayu....(dipetik dari ucapan Dato' Onn Jaafar)
beliau kebanyakan nya menerangkan tentang Iskandar Malaysia dan kemajuan di Johor dan peluang pekerjaan untuk Mahasiswa..terutamanya anak2 Johor.

dalam ke-excited-an ...azwa sempat melihat telatah org2 yg ade kat dalam dewan tuh...macam2 ade...
dan azwa nak sentuh sikit tentang sikap sesetangah mahasiswa...
mereka tiada Etika ketika dalam majlis Rasmi dan majlis besar seperti tuh...
mereka seakan gelojoh dan terlalu excited hingga melahirkan sikap seperti kebudak-budakan....
agak memalukan la bg seorang yg berstatus Mahasiswa, tetapi perangai mengalahkan Kanak2 tadika...
etika penting bg seorang yg matang dan berpelajaran...terutamanya dalam majlis besar yg dihadiri oleh orang2 kenamaan...apatah lagi bila masa makan...dan nampak makanan...takde adab dan kesopanan langsung...terjah macam orang gelojoh dan yg tersangat lapar.
maaf lah kalau ade yg terasa...sekadar mengingat dengan kata2 yg sedikit kasar...agar kamu ingat!
untunglah kita makan bersama MB Johor saja...kalau dengan HRH Sultan Johore..of coz kene halau keluar dewan...sbb takde etika dan protokol...
ade yg cakap...etika tuh menyusahkan dan leceh...tapi sebenarnya ia yg membuat kita nampak matang dan di hormati.

tuh saja perkongsian saya untuk majls nie....syukur Alhamdullillah....dah kenyang...hahaha...
next year kalau ade...wajib join lg...hehe..k lah..

see you next post...Assalamualaikum!.

PROUD TO BE JOHOREAN!!! XD 










9 comments:

  1. untg r wawa...hehe......jlez,,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,,,kenapa tak ikut!...banyak lg kekosongan....student degree pon ramai yg tak g,...

      Delete
  2. ehemm....bile tgk gmbr2 tu, aku jadi lapar lakk..huhuhu
    apepun byk input bley dpt dri mjlis tu, selain dari have fun in trip..best3!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup!...banyak input pasal iskandar malaysia....aq suka part yg dalam bas je...sbb memang suka naik bas...hahaha....XD (yg benar-azwa-)

      Delete
  3. salam, saya dr SOHOR..tq hadir..SOHOR maksudnye sekretariat anak johor dr UMT..(SOHOR UMT)...Event plg menguji segalanye..alhamdulillah seronok bace blog anda. terbalas x tido lena utk event ni...tq..salam dr SOHOR UMT

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam... oww... awak seketeriat yer...Tahniah diucapkan kepda SOHOR kerana berjaya menganjurkan event semacam ini. dapat mengeratkan lagi hubungan antara mahasiswa2 anak johor yang ada... hope akan datang ade lagi la yer... saya Dari MAHAJJ = mahasiswa anak jati johor UTHM, pertubuhan kami baru lagi ditubuhkan... so mohon tunjuk ajar... =D THANKS FOR COMING...

      Delete
  4. terima kasih terhadap komen etika...dewan sgt bising ketika YB berucap...kami tak dpt kawal..sbb masing2 dah besar...hahahah dalam pic kamu juga ade saya dan urusetia saya..walaupun x jelas.terselit gak..

    ReplyDelete
  5. macam mana saya nak join akan datang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila daftarkan diri di Persatuan Mahasiswa Anak Jati Johor (MAHAJJ ) uthm... di FB

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...