Monday, 30 April 2012

PROFAST X sangat awesome and hebat tak terkata!!....XD


Assalamualaikum semua and very good day!...
alhamdulillah akhirnya ada jugak keluangan masa azwa nak update blog...
setelah berpenat lelah mengjalani satu kursus atau kem yg di anjurkan Kelab kesayangan KKDK..huhuhu...
ok lah...this time azwa gonna story bout my experience having a camp!...(for those who don wanna listen....fine!!...merajuk!!.=P.)...

actually last weekend azwa went to a camp or we called it PROFAST...stand for Program Asas Fasilitator kali ke sepuluh...hehehe...had been organize by my club..that is Kelab Kaunseling Dan Kerjaya...UTHM..
program ni kira nak latih kita jadi fasilitator pelapis untuk kelab seterusnya untuk universiti...
kem nie memang dah lama azwa tunggu2...maklumlah...selama nie jadi fasilitator tanpa tauliah...hahaha!!(gelak jahat)..kem nie telah di adakan di kemAH batu 13 Muar...

masa sebelum pegi tuh rasa cuak gak la...maklumlah...first time dengar nama kem tuh...cm kat ceruk jewp..tanye kekawan yg dok muo pon ramai kate kat hutan....okeh...mind setting dah  tercemar dengan bayangan yg dahsyat lagi penderitaan yg melampau2...hahaha...
actually the camp not so worst...just nice and dekat la dengan kehidupan manusia...LOL...
segalanya menenagkan hati setelah men-search di Google images...(thaks google images..hehehe...XD..)

macam yg di lakukan kat sana...kebanyakkan nya LDK lha...penerangan pasal apa itu fasilitator...akta kerahsiaan...cara mengendalikan LDK....semua di expose kpd peserta...memang best lah....especially trainer utk kumpulan azwa...Abg Jepo!...die memang terbaik...azwa respect style die...tenang dan cool jewp...hahaha...
ade gak aktiviti explorace...memang seronok..meredah sungai a.k,a parit...berlari2 di ladang nanas...kebun2 orang...masak megi tepi jalan...makan meggi cm steamboat!...haha...ada gak aktiviti berjalan malam...memang sangat la ok...haha...

okehh...di sebabkan penat pon tak hilang lg...so tengok gambar je lah ek!...hehehe


my group!....with our trainer...abg jepo...(khairee, kamil, azwa, ipul,bg jeypo, tikah.che, teha..)

LDK bersama trainer...


erk!!..ada penjelasan di sebalik gambar....hahaha




wajah2 penat!!...selepas explorace...

kem AH yg aman dan indah dikala senja....



wth my captain group!!...

cover majalah maskulin bulan nie...=P



last session....menang anugerah...kumpulan energetic..

sebenarnya ada banyak lg gambar....but...takde time lah nak upload semua...kalau nak tengok apa lg yg terjadi...dan ke dahsyatan masa kem tuh.....go here---------> [click here PROFAST!]

so apa yang azwa dapat kat program nie...
hemm...banyak sebenarnya....dan dah trasa rindu dengan kem AH....hahaha...
kalau ade yg nak pg...tunggu lah yer profast 11....hahaha
dan di umumkan bahawa saya telah menjadi fasilitator bertauliah untuk program2 KKDK dan UTHM...hahaha

....thats all for now!...salam!!







4 comments:

  1. Aku nampak satu gambar yang menggugat tu..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha....aq tau yg mana satu,...hehehe....ade kisah di sebalik gambar...hahaha!!!.... jemput lah follow blog saye...blog kaw aq dah follow ek...hehehe...(yg benar azwa...)

      Delete
  2. tahniah dah sah boLeh jadi fasi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!!...CG datang blog kite lah!!...feel honored...hahaha....welcome CG...haha..thanks to make us become a Fasilitator...=D...(YG BENAR -AZWA-)

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...