Sunday, 22 April 2012

Tanyalah Ustaz bersama Imam Muda Fakhrul!....more motivation..


Assalamualaikum and very good day everyone!...
Alhamdullillah...akhirnya azwa dah pon kembali ke pangkal jalan...meninggalkan segala kemungkara...insyaallah...( ayat meninggi diri nieh....hahaha).....

okey lah...minggu nie memang la jadual azwa di penuhi dengan aktiviti2 yang berfaedah..dan banyak pg ceramah2 agama....dan usrah.... (rasa cm duduk kat UIA plak...hehe)
kalau pada khamis lepas azwa menghadiri Program Rehlah Dakwah by Habib Umar Ben Hafiz...one of Rasullullah descendant...Masyaallah,...sangat sayu majelis tuh....Allahumma solli ala muhammad....majlis tuh buat azwa rasa sangat rindu kat rasullullah,...

so malam ahad azwa menghadiri pula majlis Tanyalah Ustaz yg di anjurkan oleh Kolej Perempuan kat UTHM...memula agak cuak la gak nak pg...memandangkan tajuk dia agak kewanitaan sikit...hehe...tapi setelah memikirkan nie majlis ilmu...so pg jugak lah....demi ilmu...sanggup ku tebalkan muka...hehee....
ahli panel malam tuh ialah Imam Muda fakhrul...this is not my first time to see him...before this ade gak die wat forum kat Masjid UTHM...pasal Syurga Cinta...




majlis malam tadi bertajuk "Bunga Idaman Bidadari Syurga" ....haha...seems like not sesuai la kan utk azwa.....ahaha...especially Boys... dan mujurlah penceramah tak lah cerita sangat pasal tajuk tuh...die sentuh semua...its mean secara menyeluruh......Alhamdullillah... dapat lah sedikit Point dari ceramah beliau..

  • orang wanita nak masuk syurga sangat mudah dengan melakukan 4 perkara sahaja iaitu 
    • menunaikan solat 5 waktu dengan sempurna.
    • berpuasa pada bulan ramadhan
    • menjaga kemaluan diri dan maruah
    • taat kepada suami.
  • senjata wanita itu ada ada 3 jikalau ianya digunakan sebaiknya maka ia akan membawa kebahagiaan sekiranya salah digunakan ia akan menghancurkan umat manusia.
    • senyuman- senyuman wanita mampu menjadikan lelaki cair dan mair...
    • air mata wanita- air mata wanita adalah bahan mujarab menghapuskan api kemarahan lelaki.( even saidina Umar juga kalah dengan air mata wanita iaitu adiknya)
    • bahasa- bahasa dan suara wanita mampu membuatkan lelaki terpukau.
  • orang2 Kafir tidakkan menggunakan senjata kasar lagi utk menyerang manusia...tetapi die menggunakan 4S....iaitu=
    • sports- sukan adalah antara senjata utk melalaikna dan menghancurkan umat islam..caranya ialah menetapkan pemakain yang tidak menutup aurat dalam sukan.
    • smoke- they use smoke to destroy islam....takpernah nampak org islam hisap rokok mulakan dengan bismillah...dan dah habis...says Alhamdullillah.
    • Screen- mereka menggunakan screen untuk melalaikan orang islam...menayangkan movie2 yang berunsur negatif dan menghairahkan.
    • Seks- mereka menggunakan seks sebagai medium penghancur yang paling berkesan. memberi bahan2 lucah keoada anak2 generasi muda, mempamerkan gambar2 yang menayangkan aurat yg keterlaluan di papan2 iklan..
  • wanita merupakan ciptaan Allah yang sangat Hebat.
  • Tutuplah aurat denga sempurna kepada orang2 wanita islam. bukan sekadai memakai tudung dan memakai legging yang terang dan nyata tak tutup aurat.
  • jagalah dan didik lah anak2 untuk menutup aurat.

itulah serba sedikit perkongsian yg dapat azwa berikan....semoga memberi Manfaat buat kita semua...
dan majlis berkhir dengan jayanya....Tahniah la Buat Penghuni2 Kolej Tun Fatimah.....

sekian sahaja post kali nie...Assalamualaikum.  XD

3 comments:

  1. salam..sy nk tanya,camana kalo org hutang kita Rm10..kalo dia x byr blh x kita ambil duit dia yg tertinggal kpd kita sbyk rm10 juga?
    ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam...pada pendapat saya tak boleh...tetap dikira mencuri atau pecah amanah(memandangkan die tertinggal duit tuh)..sebab kalau hutang perlu ada akad dan lafaz...supaya jelas dan tak timbul sebarang fitnah dan perkara berbangkit kelak,kalau nak duit tu, bg tau tuan duit tu... yg penting die tau...=) waallhua'alam... *maaf kalau saya silap...saya bukan org yg berhak jawap soalan saudara...

      Delete
  2. salam..sy nk tanya,camana kalo org hutang kita Rm10..kalo dia x byr blh x kita ambil duit dia yg tertinggal kpd kita sbyk rm10 juga?
    ?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...