Monday, 21 May 2012

Selamatkan Palestine Kita!!!... ^o^


Assalamualaikum and Salam semua... 
okehh...hari nie kita akan bercakap mengenai selamatkan Palestine...
bg yg tak tau lg pasai pa kat Palestine tuh...aq nasihatkan hang pi la Google Search apa yg dok belaku skrg nie kat Palestine..

Masalah Al-Quds, Al-Aqsa, dan Palestine nie bukan perkara baru derr... almost over hundred Year.. sejak Saidina Umar Al-Khatab buka kota jerusalam kepada org islam...start dari tuh...dah ade suara2 sumbang dari Puak2 Yahudi dan Nasrani...
seperti Firman Allah Di dalam Al-Quran pada surah Al-Baqarah ayat 120

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya pertunjuk Allah (Ugama Islam) itulah pertunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahi yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatu pun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepadamu.
so Isu Palestine nie dah lama dah kan...kita ja yang dok tengok ja...takdak buat pa tindakan langsung...
 as they are aur brother n sister... so what we can do to save them..to save their life...and save our religion.. coz everyday and every single minute...their misery never ever stop!..everyday will be a killing and death or syahid!..
in the same time...we as their relatives lives in Malaysia with hapiness and prosperity.

we have to do something, even its just small effort!..
kita buat sesuatu yang boleh bantu mereka walaupun benda tuh usaha kecik ja...
 kita boleh start Boikot Barangan Yahudi yang ada di Malaysia... maksud azwa...barang yang nyata ada sangkut paut ngan Yahudi...
antaranya 
Mc Donald
Starbuck
dan yang sama waktu dengannya... pi la google sendiri....(takkan matila la kalau tak makan bende2 nie pown...)
dengan ni ja kita boleh bantu depa serba sedikit... 
kita takkan mampu mengangkat senjata berperang di medan..
kalau dieorang (yahudi) pandai guna cara halus..atau jarum2 halus kepada kita...
kita balas benda yang sama...
kita kena ingat...Palestine bukan milik Orang-Orang arab ja...bukan milik Palestinian ja...
ia milik Ummat Islam... kat situ ada masjid ke-3 Terpenting dalam islam..iaitu Al-Aqsa..
dan para-para nabi juga dilahirkan disitu (kecuali Muhammad s.a.w)
so pikiaq2 la na...
pilihan dok kat tangan kita...
kalau hampa semua sayang kat depa...still ada rasa kemanusiaan kat depa ...pi la bantu depa mcm apa saya habaq kat ampa tadi..
takdak Orang Lain dah nak bantu depa...kalau Bukan kita..
Salam dahulu dari saya..bye2!.. =)
 

2 comments:

  1. please add more pictures,, thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh...thanks for the suggestion!...next time i will insyaallah... tak mau buh gambaq banyak pasai takot loading lambat plak.. =) thanks.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...