Tuesday, 12 June 2012

MINGGU HALUAN SISWA DIPLOMA 2012/2013 (MHS-UTHM)


Assalamualaikum semua...
Alhamdulillah...awal2 sem nie ade la masa nak update blog yg hebat nie...hahaha
okehh...memandangkan cuti smester azwa habiskan dengan berprogram...okeh...so takde la dan takkan ade la cerita mandi manda di pantai...air terjun dan kawasan yg sama cerita dengannya..
cuti akan di penuhi dengan kesibukkan dan ke-busy-an menguruskan adik2 baru...

okeh..
kali nie aq akan bercerita mengenai MHS..means.. Minggu Haluan Siswa..
ia adalah program orientasi di UTHM yg di sediakan oleh pihak U untuk student baru semua..
ia juga di kenali sebagai MDS di UITM, dan universiti laen ada yg panggil minggu orientasi..suai kenal dan lelain.

logo rasmi....




azwa dengan penuh rasa rajin dan ringan tulang telah menawarkan diri...dan menerima surat tawaran sebagai Pembantu MHS diploma 12/13
dengan muka bangga dan terharu..(mcm lepas menang pilihanraya).. azwa pon terima tugas ini dengan dedikasi dan berkhemah...serta beriltizam meningkatkan kefahaman adek2 tentang UTHM..
(cukuplah ayat2 schema tu ek)..

okeh...azwa terpilih untuk menjadi sebahagian Ppembantu MHS kali nie...di bawah unit Modul dan sambutan.
kira dalam bahasa mudah jadi Fasilitator la...
so...masa pendaftaran tuh memang menguji kesabaran...tapi tahap biasa je la sbb stakat tunjuk arah kat adek2 baru tuh ok je kowt...tak beban sangat...then habis pendaftaran maka tugas sebenar kami pon bermula...

sesi brainstorming!.. kerahan idea dan perbincangan modul.

sesi refreshment dan tepukkan...love these part!..haha

okeh..takde pape sebenarnya.


sepanjang MHS nie mereka di penuhi dengan pelbagai taklimat dari PTJ pentadbiran UTHM..
termasukla satu sesi bersama YB. Dato' Naib Chancellor. memang peningla nak urus protokol bersama dato. NC... huhuhu....apa pown...segalanya azwa anggap ianya sebagai proses pembelajaran..

ucaptama...

atok NC...

pegawai Kanan UTHM


dengan beberapa peristiwa yang sangat bermakna buat fasilitator muda seperti aq nie...so MHS kali nie terbaik la... but tak sampai tahap Awesome!... =)

sesi sebelum LDK...pembahagian kumpulan...kumpulan9!!!...sini2!!!...

on duty!..

pegang kad maetrik banyak tuh!!..

baju program MHS tahun nie...hehe...semat gak..cume cepat kotor..haha


menjadi fasi nie sangat la penat... kita org paling awal bangun pagi....dan orang palink lewat tidur..untuk selesaikan segala masalah dan tugasan harian kita...

tapi azwa suka jadi fasi sebab suke handle LDK dan seronok bercakap depan orang ramai...hehehe...
( sorry...nie bukan gila glamour or gila mic)...rasa mendapat perhatian bila kita bercakap...
hehehe...apapown agak gementar la bila nak start LDK..walaupon dah jadi fesilitator untuk banyak program club dan program Universiti...hehe still nervous..dengan jumlak adik2 LDK yng berbelas orang...perangai sekolah tak hilang lagi...memang menguji kesabaran...
alhamdulillah...segalanya dapat di kawal dan berjaya mencapai objektif Modul.

senyuman pagi...

kanak2 ribena!!




apa pown...adik2 fasilitator azwa memang baik2 belaka...semuanye dengar kata...dan hormat saya sebagai senior..bukan tuh yg saya nak...at least ada rasa hormat terhadap org laen.


bakal student cemerlang nieh!..hahaha



seronok tido time taklimat ek!


MHS klai nie akan menjadi detik berharga buat aq dan kekawan fasi yg laen spt eppul,wan.akiem.daus,jurai.dll...hahaha...dieorang sangat membantu dan berkerjasama...
good job guys!...




semua dan segalanya!


MHS 2012/13 berakhir dengan malam cakna warisan...student lelaki menang dalam persembahan malam tuh...Syabas Kolej Kediaman Tun syed Nasir...utk lelaki.

pesanan akhir dari abg...semoga terus suksess...dan selamat maju jaya...kalau jumpa dalam campus nnty tegur2 la ek...abg bukan nampak org sangat...hehe....dan kalau ade paper2 roger2 je abg...insyaallah dapat bantu nnty...=)
so...good luck and May Allah Always Bless you!.

dalam kesibukkan tuh...sempat gak la...kelab Azwa..Kelab KKDK wat some small ceremony meraikan kejayaan dan memnyambut birthday mereka yg lahir bulan jun...termasuk la azwa...hehehe...
thanks to all KKDKians..for the cake and majlis tuh...hehehe

sambutan hari keputeraan azwa and some of my friends...from others fAsilitator..


kat sini ade satu montaj MHS tuh...ade banyak sebenarnya,,,yg laen pi tengok kat Youtube..ikot link tuh.. ek..=)


okeh...segala gambar2 laen nnty azwa masukkan link...buat masa nie nie je yg ade...=)


that All for MHS 2012/13.... may god always with me... =)
k salam.


2 comments:

  1. emm utk daftar ahad n(2/9/12) n pn baju t-shirt dia mcm n jgk ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa tak...ade design baru.... =) nie utk diploma sahaja saya rasa...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...