Sunday, 22 July 2012

Salam Ramadhan Mubarak


Assalamualaikum and salam sejahtera..
alhamdulillah...sedar tak sedar akhirnya kita telah pon sampai ke satu bulan yang sangat dinantikan2 oleh seluruh umat islam termasuk aq...
iaitu Ramadhan el-mubarak!...

ramadhan datang lagi...so puasa kita semua ek!.
memandangkan nie first year azwa berpuasa kat rumah sewa...so bit hard la maybe part berbuka nnty...sbb takde idea sape nak masak segala la kan...
so not to worry....memang nampak gaya tahun ni rajinlah aq berbuka kat masjid UTHM...berbuka beramai2...hahaha,,,( niat laen ialah nak save duit...masjid free..hehe)

kebiasaanya bulan puasa nie, nafsu manusia sebenarnya makin membuak, makin dahsyat, percayalah~..(yg cakap nie pon same....)..
bulan ramadhan nie sepatutnya kita gembira di awalnya....muram di tengahnya dan menangis di akhirnya...but nowdays muslims are different, muram di awalnya, excited ditengahnya, gembira di akhirnya...
kan3....pasal hujungnya ade hari raya,,,,huhuhu...

so ramadhan kali nie bermacam azam dan iltizam yang azwa dah sematkan dan catatkan antaranya...
ramadhan ini try nak khatamkan Al-Quran...
try nak lazimkan Al-Mathurat every morning and evening..
try nak tahan nafsu berbelanja kat baazar..
try istiqomah lakukan ibadat2,,,
and try tingkatkan kualiti ibadah n study...

haa...
banyak sehh!!....tercapai ke tak..wallahua,alam...
insyaallah dicuba gak..haha

so sempena ramadhan El-Mubarak nie azwa ingin mengucapkan selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak dan selamat menunaikan ibadah puasa kepada semua...

di sini juga azwa mengambil kesempatan dan ruang untuk memohon maaf atas segala khilaf silap dan salah azwa. tiada maknusia yg boleh terlepas dari dosa kecuali Nabi yg bersifat maksum!..
so ampunkan lah kesalahan azwa...semoga AzwA dapat menunaikan ibadah puasa dengat tenang.
azwa juga mendoakan agar anda semua sihat sejahtera, sentiasa dilimpahi sirna rahmat Allah dan sentiasa mendapat keberkatan dari Allah s.w.t.
semoga kita sentiasa di berkati Allah ameennn





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...