Thursday, 27 September 2012

media hiburan dan conspiracy.... O_O



Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah hari nie syafiq berjaya lagi mengadakan sebuah entry dalam kesibukkan sbg mahasiswa...
okehh...hari nie aq akan bercerita tentang something yg tak boleh nak dipisahkan lagi dengan Hidup Manusia hari nie...iaitu Hiburan...

ok...mcm nie... apa yg aq cuba ketengahkan kali nie ialah...
pasti anda semua sudah dengar tentang Oppa Gangnam style yg menjadi ikutan hangat di dunia skrg nie kan...
dan pasti anda ada terbaca macam2 andaian dan tuduhan terhadap lagu tersebut...



ini lah yg berlaku pada hari nie...
dengan mudah masyarakat menuduh sesuatu perkara...khususnya lagu kepada sesebuah konspirasi dan maksud tersirat yg menghina Agama atau individu.
sebenarnya mereka yg membuat tuduhan tu tak tau pon maksud dan intisari lagu tuh...
disebabkan dia rasa lagu tuh menjengkilkan so die buat tuduhan2 bagi menjatuhkannya.
(*aq bercakap bukan aq bias korea or pape...sbb aq pon tak suka lagu Oppa gangnam style tu..)

dan kalau betul lah lagu tuh betul2 menghina Islam...aq yakin kerajaan pasti akan menghalang bende tuh dari terus tersebar dalam network kita...Mcm movie the Innocent Muslim yg menghina Rasulullah S.A.W.



Movie The Innocent Of Muslim adalah satu movie yg patut di tentang!..sbb ia di hasilkan bukan kerana meraih keuntungan atau pape...tetapi hanyalah untuk menaikkan kemarahan Org Islam dan seterusnya menjadikan Hipotesis mereka yg menyatakan Umat islam ini Pengganas adalah betul...
cuba kita lihat di negara2 timur tenggah...mereka membunuh org amerika sebab movie nie...sedangkan Nabi tidak mengajar semua nie...dan akhirnya...Umat islam akan di cop sebagai Terrorist. 
olehh itu...kita wajib berasa berdukacita dan sedih akan perkara ini...tetapi ada adab dan cara untuk mempertahankan maruah Umat islam dan Rasulullah  s.a.w. bukan dengan bertindak melulu...saidina Umar juga pernah di tegur nabi kerana bertindak kasar kepada org yg menghina nabi...

ada satu kisah di zaman nabi yg mana nabi S.a.w berdakwah dengan penduduk tai'f dan penduduk taif menolak dakwah baginda...mereka bukan sahaja menolak bahkan menghina...mencaci maki baginda...dan membaling batu ke arah baginda S.A.W... sehinggakan ada riwayat mengatakan...kasut baginda S.A.W berkocak bunyi darah yg mengalir terkena balingan batu...Lalu Malaikat Jibrail A.S.turn dan meminta izin nabi untuk menghancurkan penduduk ta'if  dan menimpa 2 buah bukit ke atas perkampungan mereka....
tetapi!!...
Rasulullah S.A.W melarang jibril melakukan sedemikian kerana...Nabi Yakin satu hari nnty akan ada anak2 cucu penduduk tai'f yg menerima dakwah Baginda S.A.W.
ini lah hikmah dan tauladan yg Nabi kita Ajar kepada kita.... Subhanallah.... =') ..
(tahukah anda bahawa nabi pernah berkata yg mana...dakwahnya di Ta'if adalah yg paling sukar dan menguji dalam siri dakwahnya di Makkah....)


ta'if today...

so people please la... dont judge a book by looks its cover..
at least after make some research and preview from correct people...baru la bende tuh di sebarkan dengan nas dan hujah yg kukuh...bukan main serkap jarang je...

dan sekarang nie..bukan sahaja muzik dan filem...bahkan barang2 harian juga di katakan ade Conspiracy Dajjal or well known as Freemason...
hemm...terlalu obses dengan perkara ini...sehingga semua bende yg berbentuk segi tiga akan di katakan sebagai konspiracy freemason...
came on guys....masalah tuh bukan masalah shape or conspiracy...but kekuatan akidah kita melawan semua tuh dari kita sendiri terpengaruh....



soo...kesimpulanya....jangan mudah terpedaya dengan apa yg di keluarkan di internet.... buat la sedikit kajian dan cari nas2 dan dalil2 dahulu....k...
itu sahaja lah utk kali ni...assalamualaikum...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...