Wednesday, 26 September 2012

PROPEC : Program Selangkah Ke Menara Gading 2012 DUN Panti.


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Alhamdulillah...di saat2 minggu2 akhir nie...syafiq banyak kerja nak kena buat...
huhu....memandangkan minggu nie aelah minggu study week...so kene pandai2 la bahagi masa berprogram dan study...hehe

Pada minggu yang lepas telah berlangsungnya Satu program usaha sama JPMM DUN Panti, Kota Tinggi, Johor. dan UTHM 
program yang di beri nama Selangkah Ke Menara Gading itu merupakan program 3 hari 2 malam yang mana ia melibatkan Para Pelajar yang akan menduduki SPM tak lama lagi bersama pihak Fasilitator UTHM yang di wakili oleh kelab kaunseling dan kerjaya KKDK.
program bertujuan memupuk semangat dan tekad para calon SPM agar menanamkan azam untuk menyambung pengajian mereka di peringkat yg lebih di tinggi di UTHM khususnya dan mana2 universiti umumnya, dengan melakukan yang terbaik dalam SPM tak lama lagi.

okehhh...abis dah part formal..then jom kita berborak...hehehe....
okehh memandangkan program nie Under kelolaan KKDK heh...harusla syafiq masuk..hehe...rasa seronokla bila saudara Ketua Fesilitator kata dah terpilih untuk join program nie...hehehe...

program nie simple2 je...tak la macam MHS yang makan berminggu...so agak kurang la stress kerja yg di hadapi...dan mereka2 yg jadi peserta pon semua baik2 belaka dan mudah diurus semuanya...Alhamdulillah..

program nie sebenarnya memuatkan banyak slot2 yang baik utk dak2 SPM...ade teknik menjawab...ade LDK...ade riadah....Tour Campus...haaa....mcm la ade...hehehe
but objektifnya masih satu iaitu memberikan mereka satu suntikan untuk menyambung pelajaran ke University..

syafiq di tugaskan di bawah Unit Protocol so tak banyak la kerja pada hari pertama...sbb focus protocol hanya majlis penutupan rasmi je...yg laen jadi fesilitator biase...hehe
LDK plak alhamdulillah berjalan lancar dan semua adik2 fesi syafiq adalah sangat spotting dan sangat focus dengan syafiq...emm...bagus2....semoga dieorg beroleh kejayaan..amenn'

dan segalanya berjalan lancar...walaupon pada hari pertama agak stuck dengan masa...tapi segalanya dah normal dengan bantuan Uncle Hamsan...hehe...thanks uncle..
hari2 berikutnya ok2 je...termasukla tour campus yg sangat memenatkan mereka...hahaha....abis semua bangunan Part A uthm syafiq bawak mereka tunjuk...sampai la Dataran Siswazah UTHM...dah katenye dierog sebok sangat nak tengok n ambil gambar kat Replica Kapal terbang UTHM...hehe....so bawak je la...( nah kaw...ambik kaw....pancit semua time tengah2 hari..hehe)
dan mcm biase...every program ngan KKD must be Goyang duyu!!...hahaha...boleh hilang stress...hehe

majlis penutupan plak pergh!!...memang ketaq tangan nie...hehe...yer la these my first time to handle on protocol part...so its bit nervous especially time nak usher VIP...huh!!!...mcm hilang arah je kan...hehee...but everything is under control... =) and the closing ceremony occur with successful.

sebelom balik sempat la bergambar dengan adik2 fesilitator semua...(even ade yg hilang hehehe)...then bergambar kenangan...dan syafiq sempat menyampaikan Amanat terkahir sebelum mereka bertolak chow dari UTHM..hehe...(tetiba jadi sebak..sbb mereka tersangat lah baik...dah start sayang kat dieorg..='(....)
then after get some sharing for me!...so its time to Bon Voyage ...huhhuh...(*suddenly sayonara song played..) hehehe...

Kepada Adik2 Fesilitator abg syafiq khususnya dan semua sekali umumnya....
Buat yang terbaik Untuk SPM nie...ingat harapan Parents kepada awak2 semua..dan jangan sesekali menderhaka kepada Guru2 dan Ibu Bapa...sebab derhaka adalah kunci kegagalan.
Semoga Allah mempertemukan semula Kita satu hari nanty dalam laen program or dalam pendaftaran diploma atau degree...ehehe...insyaalah...

dan Kalau abg syafiq ade buat salah silap...harap maafkan la ye...terkasar bahasa...tersalah tutur bicara...Please forgive me...=)

okehh...May God Bless All oF yOU!.. =D

*here i got some program Montaj....can download it from Youtube..






No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...