Monday, 29 October 2012

Cuti semester : Majlis Reunion Sekolah rendah kali-1



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.. =D
dan
Salam Aidiladha buat semua!!..
maaf zahir dan batin... =D 


hope semua dalam keadaan sihat sejahtera dan gembira selaloo... =D (mohon senyum sikit)
okehh... Alhamdulillah ,..setelah beberapa ketika takleh nak update blog... akhirnya berjaya juga update... walaupon dalam keadaan kesibukkan... (sbb aq mmg kaki sibuk)

okehh...straight to the point...
pada beberapa hari lepas.... Rakan2 Kelas syafiq ada mengadakan majlis Perjumpaan semual...A.K.A Reunion untuk semua pelajar2 Sekolah Kebangsaan Seri Puleh tahun 2000-2005. batch syafiq la... 
majlis diadakan pada hari sabtu 27hb 2012 bersamaan hari raya haji ke-2...
bertempat di Homestay Anita, (depan rumah syafiq je sebenarnya...)

majlis yg di hadiri oleh semua rakan2 satu batch syafiq masa darjah 6 sekolah dulu... dalam 30 ekor ada la yg datang... bhaha..
majlis mmg meriah dengan hilai tawa..(cm pontianak plk.=/ ) dan senda gurau...dan kepada2 kaki bahan org... nie la masanya mereka membahan kawan2 sekelas yg tak berjumpa selama 7 tahun.

majlis nie kita wat santai2 je...takda lah formal2 event... ucapan2 segala... just datang,.. baca doa..then makan sampai kembung... pahtu balik la haha...
makanan yg di hidagkan semuanya lazat2 dan meyelerakan...
kita ade bihun sup.. BBQ ayam...otak-otak..cocktail dan buahan..

alhamdulillah...segalanya berjalan lancar,.. dan makanan juga sangat mencukupi..(sampai ade yg tapaw...=P )
bermacam2 cerita... kisah di kongsi dalam majlis nie... ade yg makin besar...(makin comel actually)
dan ade yg makin kecil.... tak kurang yg steady je... tak berubah langsung,,, =P

majlis ini merupakan satu platform bg kami yg mana...dengan cara nie lah kita semua dapat berjumpa dan bertanya khabar dan bertukar no. telefon... dengan majlis semacam ini lah kita dapat mengetahui perkembangan rakan2 kita...dengan majlis mcm nie lah kita dapat mengeratkan silaturrahim dan ukhuwwah sesama kita...=)

didalam sebuah hadis... Rasulullullah s.a.w ada bersabda :

“Dari Abu Hurairah r.a. dari Nabi s.a.w.:
Seorang lelaki menziarahi sahabatnya di sebuah kampung yang lain, lalu Allah memerintahkan seorang malaikat menunggunya di pertengahan jalan.Tatkala lelaki itu tiba kepada malaikat,lalu malaikat itu pun bertanya :”Saudara mahu ke mana ?” Lelaki itu menjawab: “Saya ingin menziarahi sahabat saya yang tinggal di kampung ini .” Malaikat itu bertanya lagi :”Adakah saudara datang kepadanya kerana ada maslahat tertentu?: lalu lelaki itu menjawab :”Tidak ,saya datang kepadanya semata –mata kerana mencintai sahabat saya itu kerana Allah.” Lalu malaikat menjawab :Sesungguhnya aku ini utusan Allah yang di utus kepadamu bagi memberitahu bahawa Allah telah mencintai kamu sebagaimana saudara mencintai saudara itu kerana Allah.”


sodaqowarasuluh...

insyaallah majlis kita semalam merupakan majlis yg diberkati dan dirahmatI Allah..
dan kita semua mendapat cinta Allah...
Ameenn...

kat sini syafiq ade masukkn beberapa keping gambar untuk menjadi tatapan dan kenangan kita semua..

para jelitawan negara.... bhahaha.... XD

nothing... XD

para jejaka2 kacak.... bhahaha... (harap jangan perasan...) XP

amenn... =)

muaahhahaha..!!.. panas2 pon bolehh,,, hehe... =) thanks guys!!

terima kasih la syafiq ucapkan kepada semua yg sudi hadir dan luangkan masa untuk kawan2 semua... dan kalau ada kekurangan pada majlis nie... syafiq mewakili semua crew memohon maah dan mohon halal la utk semua..

=)
may God Bless Alll...... of you!..
salam maju jaya syafiq ucapkan kepada anda2 semua.. =) see you in next 30 years..=P

sekian je utk bahagian2 coretan aktivit cuti semster syafiq... akan ada lagi nnty... tungge ek!..
kbye!
salam!






Thursday, 11 October 2012

Tamatnya semester 1 tahun 2... ^_^


Assalamualaikum dan salam sejahtera!..

hye semua.. ahaha!!..setelah beberapa lamanya syafiq tak update blog... hari nie ada jugak masa untuk menghidupkan semula blog nie...

Alhamdulillah... 4 bulan telah berlalu... maka dengan rasminya tamatlah semester 1 tahun 2 azwa kat UTHM nie...
dengan berakhirnya peperiksaan akhir tenggahhari tadi... maka tamatlah semester nie dengan rasminya...dan bermulalah cuti semester syafiq selama sebulan..

pelbagai suka duka dan 1001 kisah yang ada dalam semester yg lepas nie... dengan merasai menjalanai ibadah puasa di rumah sewa buat pertama kalinya.. memang menyeronokkan... hari2 pergi baazar... hahaha

then banyak la suka duka berprogram...jumpa ramai org... yg tua...yg muda... kanak2 sekolah... 
pendek cerita semester nie memang pack and full... kadang2 satu hari 3 program bertindih... 
taktau la syafiq nie nak bahagi berapa... haha

tapi semua tu tak menganggu pon pelajaran syafiq...still g kelas... except kalau betul2 dah tak larat... mmg skip la... but ade surat pelepasan kuliah.. hehehe..

semester nie juga pertama kali syafiq pergi mengundi untuk PRK UTHM... undi adalah rahsia...hehehe...

sem nie juga laha banyak kontreversi yg melibatkan org sekeliling syafiq

dan semester nie juga lah syafiq belajar menjadi seorang mahasiswa yang berguna untuk negara... 

kira..banyak la yg dapat belajar sem ni...yg mana takkan dapat belajar dalam kelas..

so cuti pon dah bermula... jadi banyaklah aktiviti yang di rangka... memandangkan Fadir my bestfriend pon balik cuti... hehehe...
but mmg cuti nie Pack gyle... minggu pertama dah kene Balik perlis... then preparation team Gamelan Untuk Majlis konvokesyen UTHM ke-12...then kene jaga Pesta Konvo plak...
waaa..... sangat banyak kerja... then rasanya baik tak cuti... hahaha..sbb nampak gayanye terpacak jugakla muka nie kat campus nnty... hehe...
mesty ade org pelik nnty...hahaha

so sampai sini jewp lah dulu... nnty kita borak2 l;agi ek... =)
Assalamualaikum.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...