Monday, 19 November 2012

Rangkuman Cuti semester...


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Alhamdulillah... sedar tak sedar.... kini cuti semester syafiq dah pon tamat dan tibalah masanya untuk berhadapan dengan semester baru hari nie... =D 
harap sahabat dan kawan2 semua sihat wal'afiat lah ek!..

okehh...syafiq pon taktau nak mula cemana...sbb terlalu banyak aktiviti yang syafiq lakukan sepanjang cuti nie... tak tau nak mula kat mana... okehh... we follow the flow la ek!.

minggu pertama cuti syafiq di habiskan masa di Perlis... sbb memang dah planned nak pergi perlis utk jenguk nenda dan pakcik2 kat sana... Alhamdulillah tercapai... menghabiskan masa lebih kurang 12 jam dalam bas.. mmg penat gila.. but lepas sampai sana hilang terus rasa penat..

kat perlis tu mmg banyak la yang syafiq buat kat sana... antaranya melawat Universiti Utara Malaysia UUM.. memang Awesome la uum tapi... macam tak minat la nak kerja or study sana... hehe.. selain tu adagak syafiq pergi Langkawi.. balik hari je... pergi naik cable car.. makan kat tepi pantai.. lepak2 kat tepi laut... mmg seronok la.. apepon sempatla syafiq beli chocolate sebagai buah tangan... aktiviti laen kat perlis cuma jalan2 round2 perlis ja lah.. lepak2 kat tepi laut jeti kuala perlis dengan kawan syafiq... ariff zahri #acik .. then pergi la buat memacam kat sana... senang cakap semua aktiviti wajib kat perlis syafiq dah laksanankan... termasuklah mandi air terjun...tuh mmg wajib la buat kat sana... hehe..
apepon thanks la kepada nenda syafiq sebab wat BBQ special utk syafiq.. kepada my uncle sbb sponsor pergi langkawi and makan-makan, then kepada ariff zahri and family sbb bawak jalan2 kat kola and jemput datang makan laksa kat rumah... haha... =D






            



























*klik pada gambar untuk melihat gambar bersaiz besar
.............................................................................................................................................

habis cerita kat perlis, balik la ke johor negeri tercinta nie...
macam biaselah... kalau cuti syafiq memang takleh duk diam kat rumah... rasa macam org gila kalau duk rumah je... so macam2 la aktiviti yg syafiq join kat Universiti...
memandangkan UTHM akan mengadakan Majlis Konvokesyen Ke-12, so syafiq pon join la memacam aktiviti masa majlis nie berlangsung.
ade 3 event yang syafiq kene bagi komitmen dan ketiga-tiganya dalam waktu yang sama...=O
rasa nak kene belah tiga bahagian pon boleh... haa... penat memang tak terkata...
pertama ialah jadi pemain muzik Gamelan untuk istiadat Konvokesyen... emm rasa excited and bangga dapat main muzik iringan untuk graduation senior2 plus ade TMJ plak.. waa.. bertambah la excitednye.. =D 

dalam masa yang sama... syafiq gak jadi crew untuk Pertandingan Mewarna kanak2 untuk pesta konvokesyen dan Karnival kerjaya Jobs Malaysia. sebagai bendahari... duit beribu2 dalam tangan dan segala kertas resit dan cash bil dalam tangan... memang berserabot kepala otak... 

dalam kesibukkan tu,.. sempat gakla luang masa ngan sahabat baik syafiq... haha... saper lagi kalau bukan Fadir... lepaking dengan die kat pesta konvo... and makan kat kedai super mahal gila.. (teh o ngan teh o ais = RM 4.00 ...o.O )
tapi ape pon enjoy la gak... haha... 
pertandingan mewarna memang sangat menggalakkan dan sangat berjaya walaupon hujan...( ade plak mak ayah yg memberontak sbb penyertaan penuh...anak die rilex je.. adoi....)
selepas segalanya selesai... diadakan la majlis Malam Aprisiasi bagi meraikan semua crew2 yg telah bertungkus lumus menjayakan program2 tadi...majlis di adakan di MK cafe n bistro ini sangat meriah walaupon tak ramai yang dapat hadir..


..................................................................................................................................................

cuti yang selebihnya syafiq hanyalah duk rumah dan habiskan masa dengan adik-adik dan keluarga...then adela buat aktiviti sikit2 kat kampung... well dah duk kampung kene wat cara orang kampung rite... hehe
apa pon cuti sem kali nie syafiq dapat manfaatkan sepenuhnya... Alhamdulillah... 
cuma beberapa perkara yang agak terkilan la mcm tak dapat jumpa sahabat2 baik syafiq like Qutaibah... even die cuti... same goes to Asreen... selamat ade fadir... tu pon kejap je... tak sempat nak belanja die makan.. haha... takpe la guys... nextime we will have much or time..

hope cuti2 yang akan datang syafiq dapat penuhkan dengan banyak lagi aktiviti bermanfaat... =D

 rasanya tu je lah dulu kisah atau perkongsian syafiq buat masa nie... nnty syafiq tulis lagi ek!.. 
k Assalamualaikum.





No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...