Monday, 7 January 2013

Jelajah Perlis siri 2!.. =.=


Assalamualaikum dan salam sejahtera!.

Alhamdulillah akhirnya dapat jugak buat satu entry baru setelah berkurun lama tak post pape kat sini..
quiet superb busy la guys... al maklumla... dah second last sem dah... *yeah!!
hidup penuh dengan tekanan sampai demam2..but now dah sihat dah.. hidup penuh dengan 
Test,Kuiz,PBL, projek melambak,model,assignment, kene turun site, program kelab,camp,mobiliti luar negara,tugasan, -_____-

anyway... syafiq Ingin mengucapkan Selamat Tahun Baru 2013 Masehi...
semoga tahun ini lebih baik dari tahun lepas...InsyaAllah..

okey... Entry kali nie syafiq akan berkongsi pengalaman syafiq merayau di Perlis...
sebenarnya...tujuan utama balik perlis ialah survey tempat LI... tapi... macam 2 dah jadi... haha
dari survey jadi ke merayau tak tau hala... hahaha

biasela...kalau dah sampai perlis...mmg excited syafiq dibuatnya... lagi2 ada geng yang baik hati dan rajin bawak jalan2... hahaha
hari pertama just duduk rumah jela...sbb penat gila gaban dalam bas 12 jam... disebabkan naik bas 2 tingkat so bas tu sempit gila... haih...
second day dah start merancang dengan bestfriend syafiq kat perlis... saudara Ariff Zahri or syafiq panggil dia Acik. hahaha.. =D

merancang memacam la... dari ke kuala perlis makan laksa dan Bihun,,,. lepak dengan Hannan..(MPP UTHM diploma..) sambil makan sotong goreng tepung dan mencuci mata... hahaha
hari2 berikutnya pelbagai aktiviti or jalan yg kami lalui...haha..
pi padang besar shopping... (shopping la sangat... duit takdak)..
yang paling syok sekali pi Muzium Kota kayang.. muzium nie banyak cerita pasal sejarah negeri perlis-siam-kedah pada kurun ke 15 dulu... emm 
disebabkan azwa minat sejarah...so bende2 nie semua memang menarik dan owesome!!!..haha

others part is.. pegi ziarah rumah acik.. haha.. someone broke the deal... kata tak mau buat preparation... last2... syafiq terkena jugak... haih..anyway... pulut ayam and pulut panggang tu tersangat lah sedap... rasa mengidam plak... (kat johor mana nak cari... -_- )

apa pown... special thanks diucapkan kepada Ariff Zahri (acik) sekeluarga sbb bagi layanan yang baik.dan banyak bantu syafiq kat sini...
May God Bless your Family and make more happiness in your family and life brother!..
send my thanks and regard to your mom and dad... send also my sorry to your dad..if i'm do any wrong... =D

lastly... lets have a look on da pictures je la ek!..
enjoy!!.

pantai Kuala perlis yang mendamaikan..(even air die keruh... hahaha)


pekena bihun sup utara dengan laksa penang kat tepi pantai...bersama bayu laut... mmg terbaik!!..


acik =ariff zahri=arip!... hahaha


makan sotong goreng tepung petang2 di tepi laut bersama Hannan dan arif 

pulut ayam... kat rumah acik... hahaha...serius sedap... first time jumpa..


muzium kota kayang, perlis.


jalan ke makam sultan kedah ke 15...


masjid Kuala perlis



padi dah masak menguning... masa utk tuai..


harta rampasan perang.... muahahahaha!!...

more pictures on here-------->[click here ]

at last... alhamdulillah... selamat sampai ke johor dengan selamatnya...
so hopefully syafiq dapat la tempat Latihan Industri kat Perlis nanty... boleh jalan2 lagi.... hahaha..insyaallah..

so see all next time!...
God Bless you!
salam







No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...