Thursday, 14 March 2013

anda memang awesome extream!..


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
salam study week... salam fianl projek... salam akhir2 semester.. salam final...
haa... banyak salam tu... jawab ye..

Alhamdulillah bersyukur syafiq kepada Allah s.w.t kerana dengan kurnia-Nya masih hidup kita hari ini...
selawat dan salam buat Rasulullah S.A.W dan kepada para Ahlul Bait serta sekalian sahabat.
semoga Allah merahmati kita dan kepada semua ummat islam di mana sahaja. insyaallah..

****************************************************************

Hari nie syafiq nak bg post special sikit lah... sebab dah lama nak post nie.. tapi rasa-rasa kiranya sekarang baru sesuai waktunya.
kali nie nak post pasal geng housemate syafiq... =D
post nie di buat memandangkan mereka dan nak habis diploma dah... tinggal beberapa hari je lagi... (sedih siot!!..) so post nie untuk yg dah nak berambus je lah... yg belum... takde la dalam nie... hehehe
so these post i dedicated to all my lovely and awesome housemate... samada sama bilik mahupun org bilik sebelah...hahaha...

yang pertama ialah Muhammad Faizan Alias
or kitaorg panggil dia pejan... datang dari terengganu... only one terengganese  people in our house.. hah!.
pejan nie bagi syafiq dia ni agak blur2..la.. rileks je... kadang2 rileks sangat...sampai orang laen pening... -_-
dia nie lebih krang mcm otai dak2 terengganu la kat UTHM nie... tak caya... tanya je dak2 terengganu siapakah faizan alias... konform kenal... hahaha..
syafiq harap pejan dapat capai cita2 nya untuk kerja lepas diploma nie... God Bless you bro!.



le' second one is Raja Muhammad Aiman bin Raja Ibrahim.
or we called Aiman... haha... nape nama dia ada Raja ek??...
menurut mitos.. dia ade kaitan ngn raja Kiram.. dan pengganas sulu... muahahaha.. ^_^ joking...
da kenal2 memang nama dia ada raja... bio je la.. haha...
aiman nie kalau takde kat rumah... memang sunyi rumah tu... dan dia nie suka balik rumah dia kat KL... homesick mungkin... anak mama dia nie.. =P aiman nie orang nye berjiwa bunga2 kembang setaman sikit... suka baca novel2 cinta yg pelik dan tebal2... yg orang laen tak baca... mesty dia baca... haha..
dia nie pon perangai boleh tahan gak... kadang2 cm mintak lempang... haha..
tapi dia baik!.. rajin...!.. muka cm korea... hahaha.. (bajet...)
hope for Aiman... lepas dip nie sambung degree... jangan gedik nak kerja, get your degree is better than get married.. lol..



third one is Muhammad Fahmi Bin salleh....
we called him.. kecik...fahmi... si kecil... yang latest kita panggil dia si kejam. hahaha...
dia nie baik orangnya.. cuma kasaq... dia kat rumah tu da mcm mak kepada syafiq... hahaha... -_-
sbb dia kuat touching.. and rajin kemas rumah... basuh pinggan... kalau rumah sepah2 dia yg bising2.. membebel.. mcm mak-mak kat rumah... mcm tu la fahmi.. haha..
dia nie jiwa kapak.. metal...stone... tapi suka dengar lagu2 jiwang.. puisi... dan baca buku2 yg rare... (buku penulisan sastera yg genre dia kasar)
kecik nie bagus orang nya... star hoki UTHM... peramah.. responsible, suka jaga perasaan orang... suka jaga haty kawan... walaupon hati sendiri terabai...
hope... kaw dapat capai cita2 kaw nak g Abu dhabi tu.. dengan kapal terbang kaw.. and you are awesome guy!. sayang kaw kuat2!!... hahah



the forth is.. last but not least. is Yashriq Hafeez Yusri.
hahaha... yg nie laen sikit... dia nie kira macam abang syafiq la kat rumah nie... got problem die la tempat mengadu..selalu teman pi makan... dan sebagainya...
firstly secara jujurnya syafiq taknak satu bilik ngn dia nie.. haha... sebab sebelum nie aq memang tak puas hati ngn dia nie... suka cari pasal masa kat kolej dulu..
last2 satu bilik... pergh!!.. tak berkenan betul!.. hahaha..
last2 ok la dapat terima hakikat... hahaha..
now jadi geng baik plak ...sahabat baik..kawan baik... hahahaha
betullah kata orang.. tak kenal maka tak cinta..(sumpah aq bukan gay... hahaha)
yash nie pelik sikit... dia dengan dunia dia je.. hahah.. biar je lah.. asalkan kaw bahagia then asalkan aq ade part dalam hari2 kaw.. muahaha.. (adik kaw kan..=P.)
dia nie baik.. hijrah.. handsome..kacak...macho... tough...lagi ape ek.. (cari idea nak bodek..) aq ikhlas puji nie... hakikat.. =)
harapan aq... semoga yash bahagia la selamanya.. dan sambung la degree kat UTHM.. mohon sangat2... =')
sayang kaw kuat2 ketad!... hahaha.. =D

mereka lah 4 orang yang akan meninggalkan rumah sewa yang paling awesome di seluruh IPT di malaysia... mereka lah roomate dan housemate yang paling gila awesome yang pernah aq jumpa dalam seumur hidup aq.
mereka lah teman suka duka sakit perit jerih selama setahun kami serumah... makan sama..hidup sama..
walau kadangkala ada terasa...tersentuh...terguris.. tersentap....
tapi tu menguatkan lagi bond ikatan silaturrahim antara kita... 
so baki 2 minggu kita bersama nie...aq akan manfaat kan sepenuhnya dengan korang.. =D

All of you are greatest friends ever guys!!

guys... kalau selama kita berkenalan ..aq ada buat salah dan silap.. harap korang maafkan aq... aq hanya insan kerdil biasa yang masih belajar erti pengorbanan dan persahabatan, 
jika ada kala aq mengguris perasaan korang... aq minta maaf juga... bukan niat aq nak buat mcm tu,, aq manusia yang sering buat silap..
segala makan minum aq mintak halalkan geng..
gurau senda kita semua tetap terpahat dalam benak fikiran aq sampai hari aq mati esok.
aq takkan lupa korang sebaik jasa korang pada aq....
aq  harap korang jangan kesal dan menyesal kawan dengan aq...lebih lagi di hadapan Allah di mahsyar nanty.
kalau ada silap di tegur bukan didiamkan dan ditertawakan.
harap nota sedikit boleh bagi impact kepada korang.
semoga Allah merahmati korang semua sampai bila2
aq hanya mampu doakan yang terbaik untuk korang.


 lagu nie khas untuk korang berempat... dengar bait lagu tu betul2.
(nie lagu feveret aq..) 

banyak lagi sebenarnya nak ditulis.. tapi.....cukuplah aq mencarut..sekian .. salam.


1 comment:

  1. sugguh aku terharu. herm pahit nya kehidupan bagai kopi tanpa gula, manis susu tanpa perisa kita akan tetap bersama. semoga Allah merahmati hidup hang.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...