Sunday, 10 March 2013

first year life...


Assalamualaikum dan salam semua!..
Alhamdulillah dapat gak syafiq update blog yg terbiar sekian lama nie... nie semua gara-gara kesibukkan yang melampau-lampau... hahaha

mingg depan dah study week untuk student2 diploma UTHM... hemm...rasa mcm sekejap je da nak final,  habis Final, bermulalah hidup sebagai seorang student yang Berlatihan Industri... Insyaallah... now.. the problem is... syafiq still belum dapat mana-mana tempat LI, risau kowt fikir benda nie... kalau plan A takleh.. no worries.. plan B is already setup!.
haa... belakangan nie macam2 la aktiviti yg di buat... mostly for kelab KKDK la.. tapi kebanyakkan program di tangguh, so terselamat la. dan paling syok ialah lepak-ing bestsahabat syafiq la...  first sapa lagi... fadir la..before he went back to UITM perak... so we got chance to lepak sama... kali nie memang awesome la.. g makan steamboat..




makan steamboat kat polkadot di pura kencana BP... haha.. naik pecah perut g makan dorang... hahaha
apepon thanks to fadir coz sudi lepak2 ngn aq... hahaha... event g makan steamboat kena paksa... muahaha*


hari nie fadir masak untuk aq..  hahaha

next is must be Qutaibah abdul aziz... hahaha... kalau dia cuti n tak jumpa syafiq mmg takleh,.. nnty kene tulah.. =P hahaha
these time nampak gaya qutai beringan tulang nak datang UTHM yang permai nie.. hahaha... so senang la kerja kita,takyah g jauh2... hehehe.. alhamdulillah,banyak yg di bincangkan dan di bualkan, sama2 mendoakan dan berkongsi ilmu.. haha
nampaknya syafiq langkah kanan,sebab dia berdegil nak berlanja....
org berlanja apa lagi... sapu je la... dapat la makan nasi Arab free... (tak habiskan pon.. kenyang gyle...) 



awal2 tahun nie jugak... my lovely maksu... cik nina narisa melangsungkan majlis pertunangannye dengan pakwe dia... izzi... hahaha... maksu aq da nak kawen dah... -_- hehehe.. unbelievable... coz she just like a happy kids... LOL... haha

but seriously.. dia dah tunang... haha..



nie je yang sempat snap... yg laen kat dalam camera.. tak mintak lagi... =D

walaupon busy dengan aktiviti2 yang merepek2 mcm kat atas nie... pelajaran tak dilupakan.. haa..weekend semalam baru je lepas ambil MUET for paper Listening,reading n writing... fuhh... goreng je la..
assignment juga tidak kurang hebatnya... lecturer yang memberi assignment sangat berhati perut.. fuhh.. projek melambak2.. assignment... quiz, test,..PBL.. CQI.. tutorial.. presentation... memang kene hadapi semua nie... student life la katekan.. *konon.. -_- 

paling awesome ialah projek untuk subjek Kejuruteraan Jalanraya.. haha... disebabkan malas nak buat slide segala bagai, so the alternatifnye ialah present terus di tepi jalan.. jadikan jalan raya yang bermasalah tu sebagai slide presentation.. awesome kan.. hahaha.. tebal muka cakap mcm wartawan kat tepi jalan... 
abis tu.. pusing2 la bandar batu pahat cari jalan yg rosak plak,.. nie yg kitaorg jumpa di Jalan Tongkang pecah BP..




nie nama dia pengelupasan jalan, sebab berlaku ialah kerja2 turapan jalan yang tidak sempurna, kekurangan bahan pengikat ketika kerja penurapan dan komposisi asphalt yang tidak menepati piawai JKR.
hahaha... kan tak pasal belajar highway kat sini... =P

so secara rangkumannya... first year of 2013 nie penuh dengan aktiviti... mengalahkan ahli2 politik yg busy berkempen sekarang nie... maklum la dah nak PRU la kan... haha... suka aty korang la.. jangan kacau aq suda..

sebelum mengakhiri post kali nie... mari kita sama-sama sedekahkan Al-Fatihah kepada anggota keselamatan yang terbunuh dalam kes Pencerobohan Tentera diraja Sulu... tentera sultan tiram busuk.. =) ke atas negeri sabah, Malaysia.
semoga mereka di tempatkan bersama para syuhada dan solihin..isnyaallah..
tabik wira negara!!.. =|
video nie khas untuk wira2 negara yang terkorban (Last Post)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...