Saturday, 3 August 2013

Ramadhan 1434 H...

Assalamualaikum dan salam sejahtera, 
 Hai semua... apa khabar??.. sihat?? alhamdulillah... sedar tak sedar kita dah berada di Bulan Ramadhan Al-Mubarak... bulan yang paling mulia... 

so mcm mana dengan puasa tahun nie??.. mesty awesome kan... especially for those yang puasa dengan family di kg. halaman masing2...  memang speciall..
okehh... apa kita nak share hari nie...  syafiq akan share kisah2 yang berlaku sepanjang ramadhan ini...

puasa dengan keluarga syafiq just simple je... takderla berbuka di hotel2 and so on... mcm biasa... kami akan berbuka bersama keluarga di rumah... mcm org laen jugak... makanan tu simple2 je... takderla ayam panggang ker.. steak or what ever... hahaha soo... bersederhana lebih baik... but yg awesome tu bila berbuka kat rumah maktok... haa... mesty ada kari kambing feveret syafiq!... haha.. maktok masak special utk aq... hehehe... (cucu kesayangan la katekan... hehehe )

yang lebih menyeronokkan  tahun nie... syafiq berjaya menjemput beberapa kawan2 berbuka kat rumah... haaa... memang seronok... especially geng2 yang sempoi like Amir jalal, zizi, zul, and amar and those two gonjol people haza n mar.... hehehe...  seronok dapat berbuka meramai-ramai.. sambil menikmati... kuih2.. and nasi ayam yang tak seberapa... hahaha..
thanks for coming majlis iftar tu yer....

lebih special lagi.. bulan ramadhan nie ada solat tarawih... so syafiq hanya mampu buat 8 rakaat je... and tak dapat full ... heemm... busy sikit la bulan puasa nie... plus penat kerja.... =(
semoga Allah terima amalam kita semua...

bulan ramadhan nie... tak sah kalau tak datang baazar dan expo raya, Pt. Raja macam biasa lah... busy memanjang... sampai jalam jem... i'm guess maybe dalam 2-3 hari lagi mereka akan tutup jalan sbb terlalu crowded... soooo... baazar ramadhan nie syafiq cuma cari  first is... kebab kambing,,, second roti john and murtabak kat kedai cikgu aisyah... forth kuih tako a.k.a tepung pelita, and last air teh bunga... hahah... hari2 makan bende nie pon takpa.. huhuhu... but sadly.. sampai hari nie kebab kambing tak dapat2 lg... huhuhu..
kalau pergi expo tu cm biasalah... tengok2 je... sbb baju semua dah siap dah... nak cari sampin songket plak susah... adehh... (tuhla... cerewet sangat... ) soo... tak payah nak pakai sampaing sangat lah... rileks sudah...

puasa tahun nie jugak diserikan lagi dengan dekorasi lampu raya... haa.. tahun nie Kg. syafiq decorate jambatan dan pintu gerbang penuh dengan lampu... naik silau mata... so mmg meriah.. kat rumah pon ada gak letak... mcm biasa... walaupon tak raya kat sini... hahaha..
 pelita raya memang seronok... tambahan pulak ada kanak2 main bunga api... hahaha... semangat raya nie... =P 

okehh... tuhla antara yang special bila ramadhan datang.... for syafiq la... lain orang lain keadaan dan scenery dia... so bg syafiq... kita rasa bersyukur sangat sbb menikmati ramadahn ini sehingga hujung... puasa pon dah tinggal beberapa hari je lagi... sedih memang sedih... tapi masa tetap berjalan... dan kita harus kehadapan,

" dan benda yang paling jauh ialah masa lalu, dan yang paling dekat ialah MATI..:"

semoga ramadhan memberi seribu erti dan makna dalam hidup kita Insyaallah...
Akhir kata Selamat menjalani Ibadah Puasa... =D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...